A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verseny közben kért segítséget a Mercedestől a Ferrari Ausztriában

A Mercedes segítségét kérte a múlt vasárnapi spielbergi verseny közben a Ferrari csapata ahhoz, hogy Carlos Sainz megpróbálhassa levadászni a McLaren ifjú titánját, Lando Norrist.

Sainz a Red Bull Ringen szoros csatát vívott Norrisszal, küzdelmüket azonban egy ponton beleszólt az, hogy Hamilton lekörözte a ferrarist annak kerékcseréje után.

Hamilton viszont a használt gumikon nem tudott jó tempót autózni, és miközben Sainz beragadt mögé, Norris egyre inkább növelte előnyét.

„Nagyon-nagyon furcsa forgatókönyv volt. A kemény gumikkal jöttem ki a bokszból, és nagyon szerettem volna elkapni Landót, mert megvolt a tempónk” – mondta a Ferrari pilótája a leintést követően.

„Sajnos el kellett engednem magam mellett Lewist, mert kék zászlókat lengettek, miközben felmelegítettem a kemény abroncsokat. Aztán arra számítottam, hogy Lewis elhúz majd tőlem. De valamiért a Mercedes küszködött kicsit a gumikkal, én pedig egy kicsit gyorsabb voltam nála. És nem akartam hülyeséget sem csinálni, hiszen tudom, hogy a bajnoki címért harcol, és a 2. helyen állt a versenyen.”

„Nem akartam hátráltatni az ő versenyét sem, ugyanakkor viszont kezdtem türelmetlen lenni, mivel láttam, hogy nem zárkózunk Landóra, és hogy ő sem fogja lekörözni Landót. Szóval egy ponton megtaláltuk a módját annak, hogy tudassuk a Mercedesszel, nagyon kedves lenne tőlük, ha elengednének bennünket. DRS-távolságon belülre kerültem, ők pedig elengedtek, és elkezdhettem ismét üldözni Landót.”

„De 15 kört elveszítettem Lewis mögött, ami fontos lett volna, hogy legalább nyomás alá helyezzük Landót. Szóval ez a 15 kör mögötte úgy, hogy kinyírtam az első gumikat, miközben próbáltam DRS-távolságra kerülni, nem volt ideális.”

Sainz a verseny közben kérte meg csapatát, próbáljanak már beszélni a Mercedesszel, hogy Hamilton engedje el őt.

„Nem tudnátok szólni a Mercedesnek, és mondani nekik, hogy el fogok húzni?” – mondta a spanyol pilóta mérnökének.

A Ferrari aztán meg is próbálkozott ezzel, nem sokkal később pedig szóltak Sainznak: „Megpróbálhatod visszavenni a körödet!”

Sainz viszont nem akart kockáztatni, Hamiltonnak ugyanakkor közben már szólt csapata, hogy engedje el maga mellett a Ferrarit.

„Jövök Lewisnak eggyel, köszi, srácok!” – mondta Sainz, miközben intett is Hamiltonnak az előzés közben.

A Ferrari versenyzője végül nem tudta utolérni Norrist, így a 6. helyen ért célba – teljesítményével viszont igazán elégedett volt.

„Tiszta pályán elkezdtünk nagyon versenyképes tempóban körözni, még versenyképesebbek voltunk, mint a McLaren, és nagyon közel voltunk az élmezőny tempójához” – mondta Sainz.

„Az autó lenyűgöző volt utána, és gyorsan kielemezve a dolgokat azt mondhatom, hogy ez volt a legkomplettebb versenyem, mióta a Ferrarinál vagyok. Az egész tempó- és gumikezelés… Elég büszke vagyok rá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!