Verstappen az utolsó edzés élén, Sainz a rajtrács végén - F1VILÁG.HU

Verstappen az utolsó edzés élén, Sainz a rajtrács végén

HIRDETÉS
Max Verstappen jelentős előnnyel végzett az élen a Francia Nagydíj harmadik szabadedzésén, mögötte pedig a Ferrari párosa zárt, noha kettőjük közül csak Charles Leclerc készülhet nagy reményekkel a kvalifikációra.
LE CASTELLET, FRANCE - JULY 22: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands  during practice ahead of the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on July 22, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Nagy forróságban folytatódott a Francia Nagydíj hétvégéjének programja a harmadik szabadedzéssel a Paul Ricardon. A legelőkelőbb pozícióként továbbra is a Red Bull és a Ferrari csatázott, Verstappen pedig jelentős erődemonstrációt tartott azzal, hogy a közepes keveréken futotta meg a legjobb időt, miközben a riválisok a lágyat használták.

Az utolsó negyed órára fordulva Carlos Sainz egy rövid időre az élre ugrott, ám ekkor felkerültek a Red Bullokra is a lágy keverékek, Verstappen pedig azonnal komoly időt is repesztett velük, 354 ezreddel felülmúlva Sainz idejét és visszaállva a tabella elejére. A harmadik helyezett Leclerc hátránya már fél másodpercen felüli, a gyorsabbik Mercedest vezető Lewis Hamilton pedig már közel egy szekundumot kapott. A britet Sergio Perez, George Russell és Fernando Alonso követi.

Feltűnően jól mentek a Williamsek, a konstruktőri tabella utolsó helyén álló csapat a 8. és a 12. leggyorsabb időt jegyezte Alexander Albonnal és Nicholas Latifivel.

A szabadedzés ideje alatt érkezett a közlemény az FIA-tól az újabb motorcserés büntetésekről. Ahogy arra Sainz már tett utalást, a tíz rajthelyes hátrasorolás még nem jelentette a bajok végét, a Ferrari végül több motorkomponenst is kicserélt autójában, amelyek eredményeként a spanyol az időmérős eredményétől függetlenül a mezőny legvégéről kezdheti csak meg a futamot. Csatlakozik hozzá az utolsó sorban Kevin Magnussen, akinek erőforrásában szintén számos cserét végrehajtott a Haas.

A Francia Nagydíj időmérő edzése közép-európai idő szerint 16:00-kor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!