Verstappen az utolsó edzés élén, Sainz a rajtrács végén - F1VILÁG.HU

Verstappen az utolsó edzés élén, Sainz a rajtrács végén

Max Verstappen jelentős előnnyel végzett az élen a Francia Nagydíj harmadik szabadedzésén, mögötte pedig a Ferrari párosa zárt, noha kettőjük közül csak Charles Leclerc készülhet nagy reményekkel a kvalifikációra.

Nagy forróságban folytatódott a Francia Nagydíj hétvégéjének programja a harmadik szabadedzéssel a Paul Ricardon. A legelőkelőbb pozícióként továbbra is a Red Bull és a Ferrari csatázott, Verstappen pedig jelentős erődemonstrációt tartott azzal, hogy a közepes keveréken futotta meg a legjobb időt, miközben a riválisok a lágyat használták.

Az utolsó negyed órára fordulva Carlos Sainz egy rövid időre az élre ugrott, ám ekkor felkerültek a Red Bullokra is a lágy keverékek, Verstappen pedig azonnal komoly időt is repesztett velük, 354 ezreddel felülmúlva Sainz idejét és visszaállva a tabella elejére. A harmadik helyezett Leclerc hátránya már fél másodpercen felüli, a gyorsabbik Mercedest vezető Lewis Hamilton pedig már közel egy szekundumot kapott. A britet Sergio Perez, George Russell és Fernando Alonso követi.

Feltűnően jól mentek a Williamsek, a konstruktőri tabella utolsó helyén álló csapat a 8. és a 12. leggyorsabb időt jegyezte Alexander Albonnal és Nicholas Latifivel.

A szabadedzés ideje alatt érkezett a közlemény az FIA-tól az újabb motorcserés büntetésekről. Ahogy arra Sainz már tett utalást, a tíz rajthelyes hátrasorolás még nem jelentette a bajok végét, a Ferrari végül több motorkomponenst is kicserélt autójában, amelyek eredményeként a spanyol az időmérős eredményétől függetlenül a mezőny legvégéről kezdheti csak meg a futamot. Csatlakozik hozzá az utolsó sorban Kevin Magnussen, akinek erőforrásában szintén számos cserét végrehajtott a Haas.

A Francia Nagydíj időmérő edzése közép-európai idő szerint 16:00-kor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!