Verstappen javasolta de Vriesnek az AlphaTauri ülését - F1VILÁG.HU

Verstappen javasolta de Vriesnek az AlphaTauri ülését

HIRDETÉS
Max Verstappen Szuzukában elárulta, neki is szerepe volt abban, hogy honfitársa, Nyck de Vries az AlphaTauri jövő évi ülésében kötött ki.
SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 02: Nyck de Vries of Netherlands, Mercedes Test and Reserve Driver, Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Jos Verstappen talk in the Paddock prior to the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 02, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)

Ezen a hétvégén jelentette be a Red Bull kiscsapata, hogy 2023-ra a Forma-2 és a Forma-E korábbi bajnokát ülteti az egyik autójába, ezáltal pedig Pierre Gasly is megkapta a lehetőséget, hogy az energiaitalosok kötelékéből kikerülve az Alpine-hoz igazoljon.

De Vries 9. hellyel záruló monzai beugrása sokakat lenyűgözött, a futam után azonnal több csapat kapcsán is felmerült a neve, de Verstappen elmondása szerint ő volt az, aki az AlphaTauri felé terelte, miután rávette őt, hogy hívja fel a Red Bull pilótapolitikáját menedzselő Helmut Markót.

„Együtt vacsoráztunk egy nappal a monzai verseny után, és akkor mondtam neki, hogy próbálkozzon meg egy hívással, hiszen nincs mit vesztenie. Egyúttal ideális volt a pillanat ehhez, hiszen Helmutban hétfőn alighanem még élénken éltek a vasárnapi történések. Végül pedig össze is jött, aminek nagyon örülök” – idézte vissza a történteket Verstappen.

„Helmut az a fajta ember, akinek ha megtetszik valaki, akkor kellően merész is ahhoz, hogy az autóba ültesse, miközben más csapatok talán kissé óvatosabbak. Már tudtam a döntésről, mielőtt megérkeztünk volna ide. Nagyon megérdemelte, hiszen már hosszú ideje küzd egy F1-es ülésért, és most végre megkapta a lehetőséget.”

A két holland remek viszonyban van egymással, jövőre pedig ugyanazon cégcsoport tagjaiként még szorosabbra fűzhetik a viszonyukat. Azzal pedig, hogy de Vries bekerült a Red Bull körforgásába, megnyílt számára annak esélye, hogy ha elég jól teljesít a következő években, akár az előléptetést is megkaphatja főnökeitől, hogy Verstappen csapattársa legyen.

Azért mint azt a bejelentést követően a faenzai alakulat vezetője, Franz Tost elárulta, a csapatnál már hosszabb ideje kacérkodtak de Vries megszerzésének gondolatával, így Verstappen noszogatása legfeljebb csak az utolsó lökést adhatta meg a felek egymáshoz való közeledéséhez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!