Verstappen javasolta de Vriesnek az AlphaTauri ülését - F1VILÁG.HU

Verstappen javasolta de Vriesnek az AlphaTauri ülését

Max Verstappen Szuzukában elárulta, neki is szerepe volt abban, hogy honfitársa, Nyck de Vries az AlphaTauri jövő évi ülésében kötött ki.

Ezen a hétvégén jelentette be a Red Bull kiscsapata, hogy 2023-ra a Forma-2 és a Forma-E korábbi bajnokát ülteti az egyik autójába, ezáltal pedig Pierre Gasly is megkapta a lehetőséget, hogy az energiaitalosok kötelékéből kikerülve az Alpine-hoz igazoljon.

De Vries 9. hellyel záruló monzai beugrása sokakat lenyűgözött, a futam után azonnal több csapat kapcsán is felmerült a neve, de Verstappen elmondása szerint ő volt az, aki az AlphaTauri felé terelte, miután rávette őt, hogy hívja fel a Red Bull pilótapolitikáját menedzselő Helmut Markót.

 

„Együtt vacsoráztunk egy nappal a monzai verseny után, és akkor mondtam neki, hogy próbálkozzon meg egy hívással, hiszen nincs mit vesztenie. Egyúttal ideális volt a pillanat ehhez, hiszen Helmutban hétfőn alighanem még élénken éltek a vasárnapi történések. Végül pedig össze is jött, aminek nagyon örülök” – idézte vissza a történteket Verstappen.

„Helmut az a fajta ember, akinek ha megtetszik valaki, akkor kellően merész is ahhoz, hogy az autóba ültesse, miközben más csapatok talán kissé óvatosabbak. Már tudtam a döntésről, mielőtt megérkeztünk volna ide. Nagyon megérdemelte, hiszen már hosszú ideje küzd egy F1-es ülésért, és most végre megkapta a lehetőséget.”

A két holland remek viszonyban van egymással, jövőre pedig ugyanazon cégcsoport tagjaiként még szorosabbra fűzhetik a viszonyukat. Azzal pedig, hogy de Vries bekerült a Red Bull körforgásába, megnyílt számára annak esélye, hogy ha elég jól teljesít a következő években, akár az előléptetést is megkaphatja főnökeitől, hogy Verstappen csapattársa legyen.

Azért mint azt a bejelentést követően a faenzai alakulat vezetője, Franz Tost elárulta, a csapatnál már hosszabb ideje kacérkodtak de Vries megszerzésének gondolatával, így Verstappen noszogatása legfeljebb csak az utolsó lökést adhatta meg a felek egymáshoz való közeledéséhez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen javasolta de Vriesnek az AlphaTauri ülését
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!