Vettel az élen, Hamiltont motorhiba hátráltatta a teszten - F1VILÁG.HU

Vettel az élen, Hamiltont motorhiba hátráltatta a teszten

HIRDETÉS
Igazán eseménydúsra sikeredett a Forma-1-es csapatok idei ötödik tesztnapja Barcelonában – a leggyorsabb Sebastian Vettel lett, a csütörtöki program azonban nem volt mentes a piros zászlós megszakításoktól, sőt, délelőtt még vizes pályán is körözhetett a mezőny.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 26: Sebastian Vettel, Ferrari SF1000 during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 26, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Miután múlt éjszaka eső áztatta a barcelonai versenypályát, a királykategória versenyzői nedves pályán kezdhették meg az utolsó előtti előszezoni tesztnapot.

A cél természetesen mindenki számára az volt, hogy tovább folytassa az ismerkedés 2020-as autójával, melyet a második teszthétre a legtöbb csapat számos újítással vértezett fel. A körözés ezúttal is délelőtt 9 órakor vette kezdetét, az első kicsúszásra pedig mindössze fél órát kellett várni: ekkor a Williams versenyzője, Nicholas Latifi veszítette el uralmát autója felett, és csúszott ki a 12-es kanyarban. A kanadai szerencsére elkerülte a falat, így vissza tudott evickélni a bokszba.

Nem ő volt az egyetlen, aki meglátogatta a sóderágyat a nap folyamán: Max Verstappen és Sebastian Vettel egyaránt a pálya 5-ös kanyarjában csúsztak a kavicságyba, és mindkettejük miatt előkerültek a piros zászlók. Volt olyan, aki rosszabbul járt, Antonio Giovinazzi ugyanis 11 óra magasságában a 3-as kanyarban csúszott ki, ráadásul autójának hátulját a gumifalnak is nekicsapta. Törmelékek miatt az ő balesetekor is előkerültek a piros zászlók. Az ebédszünet előtt Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, több csapatnál pedig versenyzőcsere volt délutánra: Valtteri Bottas helyét például a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton váltotta.

MŰSZAKI HIBA A MERCEDESNÉL

A brit számára nem ment simán a program, 14 kör megtétele után ugyanis a Mercedes W11-es autója műszaki hiba miatt megállt a pályán. Később kiderült, az olajnyomással akadtak gondok, minek következtében a motor elővigyázatosságból leállította magát. Mivel a Mercedes vizsgálata viszonylag sokáig eltartott, Hamilton a nap hátralévő részében már nem is gurult pályára.

Fotó: Mercedes

VETTEL A NAP LEGGYORSABBJA

A leggyorsabb végül a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel lett, aki korábbi kicsúszása ellenére 145 körig jutott. A német 1 perc 16,841 másodperces idővel zárt az élen, bő 2 tizedmásodperccel megelőzve az AlphaTauri versenyzőjét, Pierre Gaslyt.

A 3. pozícióban Racing Point pilótája, Lance Stroll zárt, őt Latifi és Lando Norris követte. A legszorgalmasabb egyébként Latifi lett csütörtökön, egymaga 160 kört tett meg a 4,655 méter hosszú versenypályán. A délelőtt 31 körig jutó Max Verstappen 6. lett Valtteri Bottast megelőzve, a hollandot délutánra Alexander Albon váltotta, aki a napot a 10. legjobb idővel zárta.

A Renault autójával Esteban Ocon és Daniel Ricciardo is körözhetett, előbbi a 8., utóbbi a 11. legjobb idővel zárt.

További részletekkel a csapatok által kiadott információk alapján jelentkezünk majd a későbbiekben.

A Forma-1 csapatai pénteken utolsó téli tesztnapjukat töltik majd Barcelonában.

Hirdetés

Az idei 5. tesztnap végeredménye:

Forrás: F1

A leggyorsabb körökben használt gumikeverékek:

Forrás: Pirelli

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!