Friss hírek

Vettel elismerte, dühös a Ferrarira

Újabb kiábrándító verseny teljesített Silverstone-ban a Ferrari Forma-1-es csapatának négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel. A német ráadásul a futam során erősen bírálta is csapatát.

Vettel már az időmérőn sem remekelt: csak a 11. helyről vághatott neki a 70. évforduló Nagydíjának, és már rögtön a rajt után, az első kanyarban megpördült egy vezetői hiba miatt.

A német versenyző viszont azt mondja, még ezzel a hibával együtt is jobban felzárkózhattak volna, ha a Ferrari nem taktikázza el magát.

Vettel már a verseny során is beszólt csapatának a rádión, miután kihívták kerékcserére, és forgalomba került, mondván: ’Épp erről beszéltünk reggel. Itt fogok körözgetni. De tudjátok, hogy elszúrtátok!’

A Ferrari pilótája aztán a leintés után kifejtette, hogyan is alakult számára a vasárnapi verseny.

„Jól rajtoltam, aztán ki akartam maradni a bajból az 1-es kanyarban, szerettem volna megbizonyosodni arról, hogy jó lendületet veszek a következő kanyarkombinációra” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Hogy mi történt ezután, abban nem vagyok biztos… akkor úgy tűnt, mintha nekem kaptam volna egy ütést, talán a kerékvetőtől. A mezőny közepén elveszítettem az irányítást az autó felett, ami váratlanul ért, és rengeteg helyet veszítettünk.”

„Ezután viszont jobban is felzárkózhattunk volna…”

Arra a kérdésre, hogy miért küszködik annyira a Ferrari autójával, miközben Charles Leclerc szemmel láthatóan erőn felül teljesít vele, Vettel kifejtette: „Szerintem a versenyünket kicsit nehéz összehasonlítani, mivel mindig vonatban autóztam az elmúlt két hétben, Charles viszont valamivel tisztább pályán körözhetett a futamokon.”

„Ezért is vagyok egy kicsit dühös, mert ezt el tudtuk volna kerülni ma, és nem tudom, miért nem tettük. De pontosan erről beszéltünk előtte. Hogy ha ilyen történik, nem csináljuk azt, amit végül megcsináltunk. Elegendő volt a tempóm ahhoz, hogy kint maradjak. Az előttem lévő srácok az én kiállásom után használtabb gumikkal pontosan ugyanazokat a köröket futották, mint én újakkal.”

„Talán nem voltunk elég bátrak ahhoz, hogy hagyjuk, hogy Charles megelőzzön a pályán, noha eltérő stratégián volt, és hogy ezt elkerüljük, inkább behívtak a bokszba…”

„De attól tartok, nincsenek válaszaim. Egy kicsit furcsa. A lemaradásom pontosan ugyanakkora, mint legutóbb.”

„Tovább kell lépnem, és a barcelonai folytatásra kell gondolnom.”

Amikor a németet arról kérdezték, kapott-e magyarázatot csapatától arra a futam közbeni felvetésére, hogy „elszúrták a stratégiát”, Vettel röviden így felelt: „Nem.”   

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!