Friss hírek

Vettel: Hülyeség lenne elvenni Verstappen pontjait

Sebastian Vettel szerint egyenesen hülyeség lenne, ha a Red Bull költségvetési kihágása miatt az FIA tavalyi eredményekbe nyúlna bele, és megfosztaná Max Verstappent a 2021-es világbajnoki címétől.

Nem csillapodik az F1 legújabb botránya, ami ezúttal a Red Bull körül robbant ki. Az FIA múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy a tavalyi világbajnok istálló „kis mértékben” túllépte a költségvetési limitet. Az ügy részletei azóta sem tisztázottak, ennek következtében elkerülhetetlenül szárnyra kaptak különböző pletykák és spekulációk. Egyes felvetések szerint a legsúlyosabb büntetést érdemli a csapat, például megfoszthatnák őket Max Verstappen tavalyi világbajnoki címétől. Sebastian Vettel szerint az FIA sokat tehetne azért, hogy a közvélemény kevesebbet csámcsogjon az ügyön.

 „Igen, gondolkoztam ezen. Az FIA-nak nagyon gyorsan tisztába kellene tennie ezt a helyzetet, mert a felvetés hülyeség. Szerintem senki sem kételkedik abban, hogy ő a 2021-es világbajnok.”

Hirdetés
 

A különböző híreszteléseknek az az egyszerű tény ágyazott meg, hogy az FIA heteken át csak annyit közölt: a Red Bull túllépte a limitet. Vettel úgy látja, az FIA nem engedheti meg magának ezt a fajta titkolózást.

„Azt csinálnak, amit akarnak. Ők a rendőrség. Viszont úgy gondolom, egy olyan korban élünk, amikor az átláthatóság egyre nagyobb szerepet kap, és szerintem erről a sport is példát vehet. A legjobb lenne, ha mindenki tudná, mi történik, különben az emberek mindenfélét spekulálnak. Szerintem ezen az időszakon már túl vagyunk” – tette hozzá a német világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Hülyeség lenne elvenni Verstappen pontjait
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!