Vettel: Megtanultuk kezelni Marchionne kritikáit

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, soha nem érezte úgy, hogy az olasz istálló elnöke, Sergio Marchionne jogtalan kritikákat fogalmazott meg a csapattal szemben. A német szerint a média néha túl nagy ügyet csinál az elnök szavaiból.

Marchionne a Maláj Nagydíjon felmerült technikai problémák után nyilatkozott úgy, nagyon „dühös” a szepangban történtek miatt, és azonnali intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy a Ferrari versenyautója ne csak gyors, hanem megbízható is legyen.

Hirdetés
 

Az olasz istálló aztán Szuzukában is sokat szenvedett: Kimi Räikkönen váltócsere miatt rajtbüntetést kapott, Sebastian Vettel pedig egy technikai probléma miatt már néhány kör után kiesett.

A Ferrari elnöke, Marchionne természetesen ezúttal is nagyon csalódottan nyilatkozott, és azt mondta, nem engedhetik meg maguknak azt, hogy ne figyeljenek oda kellőképpen a külső beszállítóktól érkező összetevők minőségére.

De Marchionen korábban nem volt rest bírálni Kimi Räikkönent sem, akit egész egyszerűen „lustának” nevezett.

Amikor a Motorsport.com című internetes lap nemrég arról kérdezte Vettelt, nem érzi-e úgy, hogy Marchionne túl nagy nyomást helyez a csapatra, a német így felelt: „Nem, de most, pár év után már az az érzésem, hogy sokszor túl keményen fordítják le az ő szavait.”

„Azt gondolom, bármit is most, nagyon egyenes, és igaza van. Mindig van oka rá. Abszolút fair. De az emberek hajlamosak túl nagy feneket keríteni a mondandóinak.”

„Bármit is nyilatkozik a sajtónak, ugyanazt mondja el csapaton belül is, néha még őszintébben. Azt gondolom, a csapat tagjainak ebben nincs semmi újdonság. De a külső szemlélők számára ez nagy dolognak tűnik, és ez olykor szükségtelen felfordulást teremt.”

Vettel azt mondja, a csapat megtanulta, hogyan kell reagálni Marchionne kritikáira – az esetek többségében keményen kell dolgozni azokon a területeken, melyek problémásak.

„Azt hiszem, a csapat megtanulta kezelni. És ahogy mondtam, a legfontosabb, hogy csapatként ez nincs negatív hatással ránk.”

„Leginkább azért, mert Marchionne nagyon szoros kapcsolatban van velünk. Jelentős mértékben be van vonva, és mint bizonyára tudják, ő egy igazán okos ember. Ha látja, mi zajlik, azt is tudja, mi nem jó, és így tovább. És ő is nyerni akar, mint ahogy mi mindannyian.”

„Mindannyian azt akarjuk, hogy a Ferrari győzzön. Emiatt pedig nem gondolom azt, hogy nyomást helyez ránk. Azt gondolom, a sajtóban fordítják néha úgy a dolgokat, hogy az nyomásnak tűnik.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Bár Vettel hátránya 59 pontra nőtt a pontversenyben Lewis Hamiltonnal szemben, a német nem mondott még le az idei évről.

„A sebességünk adott. Azt gondolom, megvan az autónk. És magabiztosak vagyunk a folytatást illetően, tudunk még fejlődni. Persze mindig azon múlik a dolog, mit csinálnak a többiek, de azt gondolom, már elégszer bizonyítottuk, hogy nagyon erős autónk van.”

„Képesek vagyunk javítani rajta. Szóval jó irányba haladunk. Lehet szerencséről vagy balszerencséről beszélni. Én alapvetően nem hiszek a szerencsében, de olykor a dolgok nem kedveznek nekünk.”

„Viszont ami velünk megtörtént, az megtörténhet másokkal is. Persze nem kívánom senkinek, de ez is része a versenyzésnek. Elég ritka, hogy az ember kiesés nélkül abszolválni tud egy idényt. Az, ha van belőle 2-3, nem jó.”

„Úgy fogalmaznék, elégedett vagyok azzal, amink van, de nyilvánvalóan többet akarunk. Ha tehát megvan a tempónk, miért ne? Nyerhetünk a következő versenyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!