Friss hírek

Vettel nem érzi úgy, hogy ellenszegült a Ferrarinak

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, nem érzi úgy, hogy figyelmen kívül hagyta volna csapata utasítását a vasárnapi Orosz Nagydíjon, tartotta ugyanis magát ahhoz, amiben a versenyt megelőzően megállapodtak.

Vettel a 3. helyről vágott neki a szocsi futamnak, míg csapattársa, Charles Leclerc a pole pozícióból várhatta a rajtot. A két Ferrari közé Lewis Hamilton férkőzött be az időmérő edzésen, a Ferrarinál pedig kidolgoztak egy stratégiát, mellyel autóik elsőként fordulnak majd el a rajt után.

Ennek lényege az volt, hogy Leclerc szélárnyékot ad Vettelnek a rajtnál, a német pedig élt is a lehetőséggel, és nemcsak Hamiltont, hanem csapattársát is megelőzte. Később a Ferrari többször megkérte őt, hogy adja vissza a pozíciót Leclercnek, Vettel azonban nem tett eleget a kérésnek. A versenyzők végül a bokszkiállások alkalmával cseréltek pozíciót, Vettel pedig nem sokkal kerékcseréjét követően műszaki hiba miatt kiesett.

Amikor Vettelt arra kérték, adjon magyarázatot a versenyen történtekre, illetve magyarázza el, miben állapodtak meg a futam előtt, a német így felelt:  „Nem igazán tudom, mi történt. Szerintem volt egy megállapodásunk. Beszéltünk róla a verseny előtt, különösen Charles-lal. Szerintem teljesen világos a dolog, de nem tudom, talán lemaradtam valamiről.”

„Meggyőződésem, hogy beszélni fogunk a dologról, de nyilván kicsit keserű az egész, mert szerettünk volna kettős győzelmet aratni ma. Nem ilyen eredményben reménykedtünk.”

Amikor Vettelt arra kérték, mondja el konkrétan, miben állapodtak meg a futam előtt, a német így felelt: „Nem szeretném megosztani ezt. Nem nagy dolog, de nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni a csapatot csak azért, mert valaki mondott valamit. Tudom, hogy ez nem fair, mert az emberek megérdemlik, hogy tudják. De nem nagy dolog.”

„Nyilván a 3. helyen voltam, Charles pedig az 1. pozícióban, és beszéltünk a stratégiáról, hogy Lewis elé kerüljünk. Nagyon jól rajtoltam. Szóval volt néhány opció az asztalon, de sajnálom, tényleg nem szeretném bővebben kifejteni.”

Vettel elárulta azt is, meglepte, amikor rászóltak, hogy engedje el maga mellett Leclercet.

„Igen. Azt gondolom, volt egy megállapodásunk a verseny előtt.”

„Igazából nem foglalkoztat annyira a dolog, a versenyem ugyanis véget ért, az autóm tulajdonképpen cserben hagyott. De beszélni fogunk róla, és továbblépünk.”

„Nem arról van szó, hogy figyelmen kívül hagytam a csapat utasítását. Szeretném megérteni az egész dolgot, ami zajlott. De igazából számomra világos volt a dolog, ráadásul gyorsabb is voltam az első etapban, de igen, meglátjuk majd.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!