Friss hírek

Vettel: Nem lesz „kvantumugrás” 2021-ben az Aston Martinnál

Nem számít azonnali „kvantumugrásra” az Aston Martinhoz való csatlakozáskor Sebastian Vettel, a négyszeres világbajnok azonban azt mondja, nagyon meggyőzték őt a silverstone-i istálló ambíciói.

Vettel távozik a Ferraritól az idei szezon végén, nemrég pedig kiderült, a most még Racing Point néven szereplő Aston Martinnál folytatja 2021-től.

A német pilóta több évre szóló szerződést írt alá a csapattal, nemrég pedig egy interjúban arról beszélt, pontosan mivel is sikerült meggyőznie őt az istálló tulajdonosának, Lawrence Strollnak.

„Az átláthatóság és a nyitottság volt az, ami számított nekem – hogy világosan ki lett mondva, mi lehetséges, és mi nem” – mondta a négyszeres világbajnok a Sport Bild című lapnak.

„Ambíciókra és célokra van szükség, és Lawrence Stroll céljai összhangban vannak az én céljaimmal. Ez pedig összeköt bennünket. Pontosan tudja, mit akar elérni, és ez igazán lenyűgözött engem. De teljesen világos, hogy nem lesz azonnali kvantumugrás.”

Vettel tehát pontosan tudja, türelmesnek kell lennie, ráadásul amíg a Ferrari autóját vezeti, új csapatánál sem folyhat bele a munkába.

„Még nem folytam bele a Racing Point életébe, nem veszek részt meetingeken, hogy az új autót tervezzük. Nem is engedik ezt, hiszen a Ferrari alkalmazásában állok még.”

Vettel pályafutását egyébként párhuzamba lehet állítani hőse, Michael Schumacher karrierjével is: a német legenda anno a Benettonnál világbajnoki címeket szerzett, eztán került a Ferrarihoz, később pedig a Mercedeshez szerződött, hogy egy újabb topcsapat felépítésébe kezdjen.

Vettel a Red Bullnál nyert sorozatban négy világbajnoki címet, mielőtt a Ferrarihoz szerződött, most pedig az Aston Martinnal kíván az élre törni. A német mégis azt mondja, nem szereti az effajta összehasonlítgatásokat.

„Nem gondolom, hogy az efféle összehasonlítások segítenek. Az én helyzetemet nem lehet összehasonlítani Michael akkori helyzetével. Először is, más idők jártak akkor. Másodszor pedig, egy másmilyen csapat volt. Ami viszont a legfontosabb, hogy Michael más korban járt, amikor a Mercedeshez szerződött, és előtte 3 évet kihagyott. Én az egész közepén vagyok, és csak csapatot váltok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!