Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Vettel nem tudta megfogni, három büntetőpontra az eltiltástól

Italian Grand Prix 2019, Monza, Friday, Sebastian Vettel, Ferrari
Fotó: Italian Grand Prix
Sebastian Vettel a legnagyobb csalódást okozta a tifosi számára a monzai versenyen. A négyszeres világbajnok az Ascari-kanyarkombinációban vesztette el uralmát az autója felett, majd tért vissza veszélyesen a pályára. A német ráadásul közel került az eltiltáshoz.

Nem így képzelte el a mai versenyt Vettel: már a rajtja sem sikerült túl jól, de visszazárkózott a 4. helyre. Néhány körrel később azonban az Ascari-sikánban elment az autó hátulja és a német pilóta megforgott. Ezt követően figyelmetlenül jött vissza a fűről az aszfaltra, és eltalálta az éppen érkező Lance Strollt, aki szintén keresztbe állt a pályán. A németet 10 másodperces stop-and-go büntetéssel sújtották a versenybírák, végül a 13. helyen látta meg a kockás zászlót.

Nyilván nem örülök annak, ami történt, nem lehetek elégedett a mai napommal. Jól kaptuk el a rajtot, aztán viszont nem volt hova mennem, ezért veszítettem egy pozíciót. Azt gyorsan visszaszereztem, vissza is zárkóztam az előttem haladó autókra. Aztán meg… Elment az autó hátulja, nem tudtam megfogni, szóval… Ez ilyen egyszerű. Nyilván nem örülök neki, mert ott el is úszott a futam.

A négyszeres bajnokot az újságírók arról faggatták, hogy látta-e Strollt a pályára visszajövetelkor:

Nem láttam. Olykor küszködni szoktam azzal, hogy újra elinduljon az autó, és azzal szenvedtem, hogy irányba állítsam, szóval nem láttam.”

Sokadik hiba már ez a némettől, akivel szemben rengeteg éles kritikát fogalmaztak meg az elmúlt időszakban. Sebastiannak nem árt odafigyelnie a következő futamokon, a sportfelügyelők ugyanis további három büntetőponttal jutalmazták Vettelt a verseny után, akinek így már 9 strigula szerepel a neve mellett. Mindösszesen három pont választja el az eltiltástól, így a következő 3 versenyen nem szabad 2 pontnál többet begyűjtenie. Érdekesség, hogy ő áll a legrosszabbul a mezőnyből ezen pontok tekintetében.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS