Friss hírek

Vettel: Senki nem hibáztatható

Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája az 5. helyet szerezte meg az időmérőn, ám Valtteri Bottas büntetése miatt a 4. helyről indulhat az Abu Dhabi Nagydíj versenyén.

Nem indult jól a Ferrari hétvégéje Abu Dhabiban, és nem is folytatódott jól a szombati időmérőn sem. Az időmérő végén a csapat későn küldte ki a pilótákat a pályára, ezért forgalomba kerültek, és ugyan Sebastian Vettel még felért gyorskörére, Charles Leclerc el sem tudta kezdeni azt. 

A Ferrari teljesítménye alulmarad a hétvégén a riválisokéhoz képest, így a kvalifikáción nem tudták felvenni a versenyt a Mercedesszel és a Red Bull-lal – bár Leclercnek esélye sem volt rá, miután nem tudta megkezdeni második gyorskörét az időmérő végén. 

Hirdetés
 

Vettel az időmérőt követően úgy nyilatkozott, tudták, hogy nem ez az ő pályájuk, azonban ennél picivel jobb teljesítményre számítottak

„Nehéz megmondani, talán igen” – válaszolta a német a kérdésre, jobb eredményt vártak-e a hétvége előtt. „Tudtuk, hogy a legtöbb kanyar olyan, amiben nem vagyunk elég gyorsak. Ebből a szempontból ez talán egy rossz pálya számunkra, de meglátjuk, hogy holnap mit tudunk tenni.”

Az időmérő végi esetről Vettel elmondta, forgalom alakult ki a pályán, feltorlódtak az autók, de emiatt senki nem hibáztatható. 

„Alex feltartott, mert a McLaren előtte volt” – mondta a német. „Nem tudom, hogy ki volt a McLaren előtt, vagy hogy a McLarenhez mehetett-e volna közelebb, de nem gondolom, hogy ez volt a lényeg. Kár, hogy így alakult, mert az én gumijaim nagyon hidegek voltak a kör kezdetére, az első kanyarban időt veszítettem, Charles pedig el sem tudta kezdeni a körét.”

Leclerc az időmérőt követően úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudja, mi történt, de ki kell elemezniük az esetet, és a versenyen mindent megtesz majd, hogy legyőzze Max Verstappent, így ő legyen a bajnokság 3. helyezettje.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!