Friss hírek

Vettel titkon azért bízott a jobb eredményben

GP TOSCANA FERRARI 1000 F1/2020 -  SABATO 12/09/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Kettős pontszerzéssel ünnepelte 1000. Forma-1-es versenyét Mugellóban a Ferrari Forma-1-es csapata: Charles Leclerc 8., Sebastian Vettel pedig 10. lett a Toszkán Nagydíjon. Utóbbi versenyző titkon azért bízott benne, jobb eredménnyel zárhat vasárnap.

Az eseménydús versenyen a maranellói istálló versenyzőinek többé-kevésbé sikerült kimaradniuk a balesetekből, végül pedig hozták az elvárhatót, azaz a legjobb 10 között zárták a toszkán versenyt.

Vettel a futam leintése után azt mondta, titkon azért bízott abban, hogy jobb eredménnyel zárnak a nagy káoszban.

„Mozgalmas délután volt, és ha az ember három lehetőséget kap, többet vár 1 pontnál” – mondta a Ferrari versenyzője, majd arra a felvetésre, hogy jó eredménynek mondható, hogy mindkét autóval pontot szereztek egy ilyen káoszfutamon, a német kifejtette: „Igen, de elég sok autó ki is esett.”

„Nagyon keményen küzdöttünk, és minden tőlünk telhetőt megtettünk. Nyilván nem vagyunk elégedettek ezekkel a helyezésekkel úgy, hogy kilencen-tízen voltunk a pályán, és Kimi is büntetést kapott…”

„Kemény napunk volt. Az autót nyilvánvalóan nehéz vezetni, nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy többért harcoljunk.”

Vettel mindenesetre azt mondja, jó, hogy idén ellátogathattak Mugellóba.

„Jó volt itt versenyezni, és szerencsére voltak szünetek, máskülönben kicsit nehéz lett volna fizikailag! A pálya egyébként remek, de az egyensúly nálunk nem volt az igazi. Szerintem élvezhetőbb lenne, ha az autó azt csinálná, amit akar az ember. De ahogy mondtam, minden tőlünk telhetőt megtettünk.”

Vettel a verseny után megerősítette, a soron következő, oroszországi versenyen lesz néhány újítása a Ferrarinak.

„Hosszú idő után Szocsiban kapunk néhány új alkatrészt” – mondta a német. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!