Visszatért az F1-es paddockba Masi, a 2021-es F1-es szezonzáró döntéshozója - F1VILÁG.HU

Visszatért az F1-es paddockba Masi, a 2021-es F1-es szezonzáró döntéshozója

HIRDETÉS
Michael Masi a nagy port kavart Abu Dhabi Nagydíj óta először látogatott el Forma-1-es futamra. Az őt ért támadások hatásairól és a mentális egészségről is nyilatkozott.
BUSCOMBE Ruth, Strategy Engineer of Alfa Romeo Racing ORLEN, MASI Michael, FIA Race Director, portrait during the Formula 1 Heineken Grande Prémio de Portugal 2020, Portuguese Grand Prix, from October 23 to 25, 2020 on the Autódromo Internacional do Algarve, in Portimão, Algarve, Portugal - Photo Antonin Vincent / DPPI

Az FIA egykori F1-es versenyigazgatója és biztonsági delegáltja immár az ausztrál Supercars versenysorozat bizottságának elnökségi tagjaként látogatott el Melbourne-be, ahol kissé aggódva, de az F1-es paddockba is ellátogatott. Masi a nagy port kavart 2021-es Abu Dhabi Nagydíj óta egyszer sem járt az F1 közelében.

„Szerdán, az érkezésemkor kissé ideges voltam, de a kedves fogadtatásnak önök is szemtanúi voltak” – nyilatkozott a Daily Mailnek.

Bár az Abu Dhabiban történtek hátteréről az FIA titoktartási nyilatkozata miatt nem beszélhet, azt nyíltan vállalta, hogy nagy hatással voltak rá a történtek. Számtalan rajongó támadta őt heteken keresztül, egyesek egészen odáig elmentek, hogy gyilkossággal fenyegették meg.

„Amikor ott hagytam az FIA-t, a szüleimnek azt mondtam, ’végeztem azokkal az időkkel’. Az Abu Dhabiban történtek után azt kértem tőlük, hogy ne olvassanak vagy nézzenek a téma kapcsán semmit. Nem egészséges, nagyon mérgező tud lenni. A közösségi média egyrészt hasznos, másrészt azonban nagyon nem az” – fogalmazott.

Masi eleinte szinte senkinek nem beszélt arról, mennyire megviselték a szezonzáró futam után őt ért támadások, de idővel egyre inkább megnyílt, és ennek köszönhetően feldolgozta a történteket.

„Sok időt fordítottam saját magamra. Ez jót tett, erre volt szükségem. A fizikai állapotomra sok energiát szántam, a mentális terhekkel azonban csak később kezdtem foglalkozni. Voltak, akikkel személyesen beszéltem a helyzetről – a szüleimmel, a barátaimmal és az akkori párommal, aki nagyszerű támogatást nyújtott. Szakember segítségét is kértem, de talán később, mint kellett volna. Ez a tavalyi év második felében történt. Addigra a vihar nagyjából elcsendesült” – árulta el.

Masi egyébként nagyon élvezi az új hivatását. Az F1 versenyigazgatójaként sokáig úgy érezte, repülőgépeken éli le az életét, a Supercars sorozatnak hála azonban többnyire a családja közelében tud maradni, így hosszú évek után ismét lehetősége van születésnapokon, esküvőkön és egyéb eseményeken részt venni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!