Friss hírek

Webber: Hamilton „teljesebb és tisztább” versenyző, mint Schumacher

A korábbi Forma-1-es versenyző, Mark Webber szerint Lewis Hamilton és a Mercedes „ijesztő kombinációt” jelent továbbra is a riválisok számára. Az ausztrál szerint a hatszoros világbajnok „teljesebb és tisztább” versenyző, mint Michael Schumacher.

Hamilton idén a világbajnoki címet számát tekintve is beérheti a sportág legeredményesebb versenyzőjét, Michael Schumachert, Webber szerint pedig nem érdemtelenül: a korábbi F1-es pilóta szerint a brit kivételes tehetség, a Mercedesszel ráadásul szépen egymásra találtak.

„Hamilton nagyon éhesnek és motiváltnak tűnik, akárcsak a Mercedes Toto Wolff irányítása alatt” – mondta Webber a Speedcafe.com című lapnak.

Hirdetés
 

„Nagyszerű kombinációt alkotnak, és ez még mindig ijesztő az ellenfelek számára. Az első, melbourne-i versenyig persze soha nem tudhatjuk, mi a helyzet. Viszont a Mercedes kétségkívül ki van éhezve.”

Webber Schumacher és Hamilton ellen is versenyzett pályafutása során, véleménye szerint pedig utóbbi egyértelműen „teljesebb” versenyző.

„Abszolút, ez nem is kérdés” – mondta az ausztrál, amikor arról kérdezték, Hamilton minden idők legjobbjai közé sorolható-e.

„Szerintem teljesebb versenyző, mint Michael. Úgy gondolom, technikailag tisztább módon érte el ezeket az eredményeket, kerék a kerék elleni csatákban, és nem voltak trükkök a szerződésében más versenyzőkkel kapcsolatban.”

„Azt gondolom, kétségkívül a legnagyobbak között van. Michael is természetesen, a bajnoki címek és győzelmek számát tekintve ő tartja a rekordokat, de meggyőződésem, hogy Lewis is harcba száll ezekért.”

Webber azt mondja, Hamilton rendkívüli érzékkel harcol a versenypályán.

„Én személy szerint jól kijövök vele, nincsenek problémáim Lewisszal, de ez nem mindenkire igaz” – magyarázta Webber.

„De a versenypályán Nadal- vagy Federe-szerű formát nyújt. Egyszerűen csak végrehajt, és nagyon klinikai módon. Nem megy sűrűn a stewardokhoz. Mikor volt utoljára? Amikor átlépte a sebességhatárt a bokszutcában?”

„Rendkívül komoly a gondolatmenedzsmentje – rendkívüli tehetség, folyamatosan feltalálja magát, szóval megérdemel mindent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!