A Williams egy győzelemtől fosztotta meg Massát 2017-ben

AX0W6926
Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan. Friday 23 June 2017. Felipe Massa, Williams FW40 Mercedes. Photo: Charles Coates/Williams ref: Digital Image AX0W6926

Felipe Massa megnyerte volna az idei Azeri Nagydíjat, ha nem merülnek fel problémák versenyautójának hátsó felfüggesztésével – állítja Paddy Lowe, az istálló technikai igazgatója.

Massa a 9. helyről rajtolt a bakui versenyen, majd, amikor piros zászlóval megszakították a versenyt, a 3. helyen haladt. Az újraindítás után aztán problémái támadtak, és el tudott menni mellette a későbbi győztes, Daniel Ricciardo.

A brazil végül kiesett – mint később kiderült, a hátsó lengéscsillapítóval voltak gondok.

A verseny utáni elemzést követően a Williamsnél arra jutottak, Massa nyert volna, ha nincsenek műszaki gondjai – ezt Paddy Lowe nyilatkozta nemrég.

„A bakui – igazán eseménydús – verseny után sokan jöttek oda hozzám, hogy megnyerhették volna” – mondta a Williams technikai igazgatója a Motorsport.com kérdésére.

„Kielemeztem a dolgot, és a többségükkel nem értek egyet – a Felipével kapcsolatos forgatókönyvvel viszont igen. Ha nem hagytuk volna cserben azzal a műszaki hibával, abszolút megnyerhette volna azt a versenyt.”

„Nagy kár ez, hiszen ez volt az utolsó éve, és egy győzelemtől fosztottuk meg őt. Mindenkit lesújtott a dolog, de néha ilyen a motorsport.”

Ha Massa nyert volna, a 2008-as Brazil Nagydíj után először tudott volna ismét a dobogó legfelső fokára állni – és az lett volna a 12. F1-es diadala.

Lowe hozzátette, Massával „fantasztikus” volt együtt dolgozni, és „elképesztő” támogatást nyújtott az ifjú Lance Strollnak.

„Évekig tisztes távolból figyeltem a tevékenységét, és elismertem a vezetési tudását, főleg 2008-ban, amikor nagyszerű ellenfele volt Lewisnak [Hamilton].”

„Akkor én a McLarennél dolgoztam, és mint azt tudjuk, rövid ideig bajnoknak érezhette magát. Tehát egy világbajnoki potenciállal rendelkező versenyző ő, és nagyszerű volt együtt dolgozni vele idén, és megismerni őt személyesen.”

„Fantasztikus fickó. Nincs senki a paddockban, aki ne lenne barátságban vele, és szórakoztató együtt dolgozni is vele, mert mindig boldog – és ez nem minden versenyzőről mondható el.”

„Egy nagyon szolid versenyző, akire lehet támaszkodni – és ez az, amire szükségünk volt, főleg, hogy egy újonc volt a garázs másik oldalán. Elképesztő támogatást nyújtott Lance-nek, rengeteg dologban segítette őt, ami igazán tiszteletre méltó. Ilyen versenyző ő.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!