Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Williams: Maximális biztonság szükséges az F1 visszatéréséhez

A csapattagok biztonsága az elsődleges a Williams Forma-1-es alakulata számára, habár az istálló számára különösen fontos volna, hogy mihamarabb elkezdődjön a 2020-as világbajnokság.

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott és törölt versenyek azt jelentik, hogy a Forma-1 csapatai az év első felében semmiféle bevételhez nem jutnak.

Emiatt az istállók többsége kényszerszabadságra küldte munkavállalóit, és számos egyéb intézkedést hoztak annak érdekében, hogy csökkentsék a költségeket.

Elhalasztották például a 2021-re tervezett új technikai szabályok bevezetését, az idei autók fejlesztését pedig nagyrészt befagyasztották a következő idényre.

A jelenlegi tervek szerint a Forma-1-es világbajnokság júliusban rajtolhat el Ausztriában: a száguldó cirkusz vezetősége a versenyrendezőkkel és a csapatokkal együttműködve mindent megtesz majd azért, hogy az F1-es mezőnyt a lehető legjobban elszeparálja a külvilágtól.

„Ijesztő, hogy nemcsak egy-két csapatot, hanem nagyon sokat veszíthetünk el, ha nem térünk vissza a versenypályára, mivel a sportág financiális modellje oly’ nagy mértékben támaszkodik arra a pénzre, amit a konstruktőri bajnokság eredményei alapján kapunk” – mondta Claire Williams, a Williams istálló csapatfőnök-helyettese.

„Viszont mérlegelni kell a versenyzéshez való visszatérés igényét, ezáltal pedig a csapat túlélését azzal szemben, hogy nagyon fontos az embereink biztonsága.”

„Őszintén remélem, hogy ez nem kerül majd a csapatunk túlélésébe, de az embereink biztonsága rendkívül fontos, legyen szó arról, hogy újra munkába állnak Grove-ban, vagy pedig megkérjük őket arra, hogy utazzanak.”

Williams kifejtette, csak akkor térhetnek vissza a versenyzéshez, ha a csapattagok maximális biztonság mellett végezhetik majd feladataikat.

„Az biztos, hogy nem fogjuk visszaküldeni embereinket a versenypályára addig, amíg az nem helyénvaló.”

„Tudom, hogy min dolgozik most az F1, rengeteg időt és energiát fektetnek abba, hogy lássák, mit tudnak megtenni annak érdekében, hogy visszavigyenek minket a versenypályára – természetesen biztonságosan.”

„Mindent megtesznek azért, hogy lefektessék a szükséges egészségügyi és biztonsági szabályokat, és a lehető legmegfelelőbb módon betartsuk azokat, mielőtt visszatérünk a pályára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!