Williams: Nincs kizárva, hogy Bottas nálunk folytatja - F1VILÁG.HU

Williams: Nincs kizárva, hogy Bottas nálunk folytatja

HIRDETÉS
Egybehangzó médiajelentések szerint szinte bizonyos, hogy a 2021-es szezont követően távozik a Mercedes Forma-1-es csapatától Valtteri Bottas. A finn helyét George Russell veheti át, ő maga pedig visszatérhet régi csapatához, a Williamshez.
2021 Emilia Romagna Grand Prix, Thursday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Bottas számára nehezen indult a 2021-es idény: mindössze 47 pontot szerzett, miközben csapattársa, Lewis Hamilton 101 pontnál jár, és harcban van Max Verstappennel a világbajnoki címért.

Német és olasz médiajelentések szerint a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff lényegében már eldöntötte, nem hosszabbítja meg Bottas lejáró szerződését, 2022-ben pedig beülteti George Russellt a Mercedesbe.

A német RTL információ szerint Wolff a hétvégi Francia Nagydíjon akarja „hivatalosan” is megkezdeni az egyeztetéseket Bottasszal, majd a végleges döntést a második ausztriai verseny, tehát július 4. után akarja meghozni, hogy elegendő ideje legyen a finnek új ülést találnia.

Bár lehetett hallani olyan pletykákat is, melyek szerint Bottas már idén elveszíti ülését Russell-lel szemben, Jost Capito, a Williams csapatfőnöke erre nem sok esélyt lát.

„Erről Totót kellene megkérdezni. Mi azt feltételezzük, hogy George a szezon végéig velünk lesz, és ő is ezt szeretné. Minden más spekuláció” – mondta a szakember. „Szerződésünk van vele, ami érvényes. Persze mindenen lehet módosítani, ha szükséges. Jó kapcsolatban vagyok Totóval, bármikor felhívhat.”

Capito azt mondja, ha a Mercedes versenyzőcserét akar, azt leghamarabb a 2022-es szezonra ejti meg.

„Szerintem még túl korai – van már két versenyzője. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok idén.”

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko a napokban úgy nyilatkozott, szerinte a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Russell és Bottas helyet cserél majd, a finn tehát visszatér régi csapatához.

„Jelenleg nem zárnék ki semmit” – mondta a Williams csapatfőnöke. „Minden teljesen nyitott.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!