Wolff: Ha az apja ott lett volna Schumacher mellett, Steiner nem mert volna így bánni vele! - F1VILÁG.HU

Wolff: Ha az apja ott lett volna Schumacher mellett, Steiner nem mert volna így bánni vele!

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner másképp bánt volna Mick Schumacherrel, ha a német pilóta édesapja, Michael ott tudott volna lenni mellette.

A fiatal Schumacher két szezont töltött el az amerikai istállónál, és miközben első évében igencsak elégedettek voltak a szolgálataival, második szezonjában kapott hideget-meleget a csapat vezetésétől is, beleértve Günther Steiner csapatfőnököt. Hogy a Haas főnöke miképp is kezelte Schumachert 2022-ben, arról a Netflix Drive to Survive című sorozata is elárult néhány részletet – például azt, hogy Steiner mennyire kifakadt, amikor Schumacher Szaúd-Arábiában balesetet szenvedett.

„Adunk neki egy tanulóévet, erre mit csinál másnap? Kib*szottul összetöri az autót, csak mert a másik srác gyorsabb!” – mondta a csapatfőnök.

 

A német pilótával nem is hosszabbítottak szerződést, így Schumacher idén már nem tagja a Forma-1 mezőnyének, 2023-ban a Mercedes tartalékosaként tevékenykedik. A csapatot irányító Toto Wolff szerint Steiner nem mert volna így bánni Schumacherrel, ha annak hétszeres világbajnok édesapja segíteni tudta volna az ifjú pilótát.

„Minden, amit mondhatok, hogy a szülei semmit sem csináltak rosszul, amikor felnevelték őt” – mondta Wolff a Blick című lapnak. „És állítom, ha Michael ott lett volna a fia mellett a Haasnál eltöltött két évében, Steiner nem mert volna úgy bánni Mickkel, ahogy.”

Wolff beszélt arról is, ha Lewis Hamilton vagy George Russell valamiért nem tud rajthoz állni valamelyik futamon, Schumacher kap lehetőséget.

„Ha az egyik versenyzőnk elkapja a koronavírust, vagy megsérül, Mick lesz a Mercedesben. Ennyi, téma lezárva. Próbálunk felkészíteni neki egy régebbi autót, amilyen hamar csak lehet.”

Nemrég Michael Schumacher öccse, Ralf is kifakadt a Haas főnökére, ő annyit mondott: „Ha a bátyám ott lett volna, Günther Steiner másképp viselkedett volna. Egyszerűen azt gondolom, Michael jelenléte elegendő lett volna.”

„De mindenki azt csinál, amit akar. Persze Mick a családom tagja, szóval megérthetnek engem. Ha valaki így bánik a családommal, az nagyon nem tetszik nekem, Ralf Schumachernek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Wolff: Ha az apja ott lett volna Schumacher mellett, Steiner nem mert volna így bánni vele!
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!