Friss hírek

Wolff: Hamiltont Verstappen és Leclerc motiválja

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke örül, hogy az Abu Dhabi Nagydíjjal véget ért a szezon – a szakember most érzi azt, hogy az egész istálló elfáradt, így jól jön számukra a pihenés.

A Mercedes a maximumon zárta az idei évet: Lewis Hamilton megszerezte hatodik világbajnoki címét, míg az istálló sorozatban 6. konstruktőri vb-elsőségét érte el – ráadásul az utolsó futamot szintén Hamilton nyerte. 

„Lemerültek az akkumulátorok” – nyilatkozta Wolff az Abu Dhabi Nagydíjat követően a német RTL-nek. „Jó, hogy most befejeztük.”

Hirdetés
 

Wolff elmondta, a 2020-as szezonnak újult erővel szeretnének nekivágni, és habár a szabályokban nem sok módosítás lesz, a csapatfőnök biztos benne, hogy egyenlő esélyekkel indulnak majd ellenfeleikkel együtt, és a következő év mindenki számára egy új esély lesz

„Tényleg nagyon jó hangulat van” – mondta Wolff az idei évről. „Úgy gondolom, hogy bizonyos mértékig lazának kell lenni, de a célt el kell érni. Nem szabad abból kiindulni, hogy mindig nyerni fogsz továbbra is. A bajnokság mindig nulláról kezdődik, és minden évben ez sarkall minket a fejlődésre. Úgy gondolom, ez egy fontos szempont.”

És hogy Hamiltont mi ösztönzi arra, hogy hatodik világbajnoki címe után még jobb legyen? „Úgy gondolom, hogy a fiatal pilóták, mint Verstappen és Leclerc tényleg motiválják őt, hogy újra megállja a helyét” – mondta Wolff. „Az edzését is életkora alapján változtatta meg, és nagyon koncentrál arra, hogy még többet hozzon ki magából. Úgy gondolom, hogy számára ez egy fontos motivációs tényező.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!