Wolff: Hamiltont Verstappen és Leclerc motiválja

SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes), Charles Leclerc (MON/ Ferrari) and Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke örül, hogy az Abu Dhabi Nagydíjjal véget ért a szezon – a szakember most érzi azt, hogy az egész istálló elfáradt, így jól jön számukra a pihenés.

A Mercedes a maximumon zárta az idei évet: Lewis Hamilton megszerezte hatodik világbajnoki címét, míg az istálló sorozatban 6. konstruktőri vb-elsőségét érte el – ráadásul az utolsó futamot szintén Hamilton nyerte. 

„Lemerültek az akkumulátorok” – nyilatkozta Wolff az Abu Dhabi Nagydíjat követően a német RTL-nek. „Jó, hogy most befejeztük.”

Wolff elmondta, a 2020-as szezonnak újult erővel szeretnének nekivágni, és habár a szabályokban nem sok módosítás lesz, a csapatfőnök biztos benne, hogy egyenlő esélyekkel indulnak majd ellenfeleikkel együtt, és a következő év mindenki számára egy új esély lesz

„Tényleg nagyon jó hangulat van” – mondta Wolff az idei évről. „Úgy gondolom, hogy bizonyos mértékig lazának kell lenni, de a célt el kell érni. Nem szabad abból kiindulni, hogy mindig nyerni fogsz továbbra is. A bajnokság mindig nulláról kezdődik, és minden évben ez sarkall minket a fejlődésre. Úgy gondolom, ez egy fontos szempont.”

És hogy Hamiltont mi ösztönzi arra, hogy hatodik világbajnoki címe után még jobb legyen? „Úgy gondolom, hogy a fiatal pilóták, mint Verstappen és Leclerc tényleg motiválják őt, hogy újra megállja a helyét” – mondta Wolff. „Az edzését is életkora alapján változtatta meg, és nagyon koncentrál arra, hogy még többet hozzon ki magából. Úgy gondolom, hogy számára ez egy fontos motivációs tényező.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!