Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Wolff megsértődött, Horner nem kertelt a sajtótájékoztatón

PORTIMAO, PORTUGAL - APRIL 30: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff, Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and McLaren Chief Executive Officer Zak Brown talk in the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on April 30, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Meglehetősen kínos pillanatokat tartogatott a Forma-1-es csapatfőnökök pénteki sajtótájékoztatója Portugáliában, ahol a Mercedest irányító Toto Wolffnak szegezték a kérdést: ha George Russell valóban csapattársként tekint Lewis Hamiltonra és Valtteri Bottasra, utóbbi versenyzőt miért nem utasították arra, hogy engedje-el maga mellett a fiatal pilótát két hete, Imolában.

Russell és Bottas az Emilia-Romagna Nagydíj 32. körében ütköztek össze: a Williams pilótája a célegyenesben próbálta megelőzni a Mercedes versenyzőjét, a manőver közben azonban megcsúszott, a két autó pedig összeütközött, és nagy sebességgel a gumifalnak csapódott.

A két pilóta balesete azért is volt pikáns, mert Russell a Mercedes juniorversenyzője [a tavalyi Szahíri Nagydíjon be is ugrott a koronavírusos Lewis Hamilton helyett].

Russell a Portugál Nagydíj helyszínén újságíróknak nyilatkozva arról beszélt, a történtek után beszélt Toto Wolff-fal, és úgy érzi, hibázott Imolában, arra ugyanis nem gondolt, hogy Bottas személyében lényegében egyik csapattársával harcol.

Az F1-es csapatfőnökök sajtótájékoztatóján aztán a RaceFans újságírója, Dieter Rencken fel is tette a kérdést a Mercedes csapatfőnökének: ha Russellnek valóban csapattársként kell tekintenie Bottasra, miért nem utasították inkább a finn pilótát arra, hogy engedje el maga mellett a brit versenyzőt.

„Nem tudom, mit kellene válaszolnom egy ilyen kérdésre… Nincs rá válaszom!” – mondta szemmel láthatóan kissé idegesen Wolff, mire az újságíró azt kérte, adjon „egyenes választ”, erre azonban a Mercedes csapatfőnöke némán ült és hallgatott.

A sajtótájékoztatón jelen volt még Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója, valamint Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is. Természetesen őket is megkérdezték a történtekről, előbbi szakember azonban próbált finoman elhatárolódni.

„Nem nagyon van véleményem arról, hogy mi folyik más csapatoknál, vagy a versenyzők között” – mondta. „Számomra versenybaleset volt, két pilóta harcolt ugyanazért az aszfaltdarabkáért a nehéz körülmények között.”

Christian Horner viszont természetesen határozott véleményt mondott – számára főleg azért volt releváns a kérdés, mert a Red Bullnak köztudottan két csapata is van a Forma-1-ben.

A szakember ezzel együtt kifejtette, náluk fel sem merül az, hogy az AlphaTauri pilótáit arra utasítják, segítsék a Red Bull Racing versenyzőit.

„Értem a kérdést. A Red Bull esetében minden versenyző a Red Bull Racing versenyzője, és nyilván vannak közülük kijelölve az AlphaTauri számára – viszont nincsenek instrukciók arra vonatozóan, hogy lényegében egy csapatként működjenek” – mondta a szakember Portugáliában.

„Azt persze elvárjuk, hogy tiszteljék a többieket, de ez minden. Szabadon versenyezhetnek, és keményen harcolhatnak egymással – ahogyan azt láttuk is jó néhány alkalommal. Nincs utasítás arra, hogy összejátszanak, vagy ilyesmi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!