Wolff: Verstappen megkönnyítette a döntésünket a hajrában - F1VILÁG.HU

Wolff: Verstappen megkönnyítette a döntésünket a hajrában

HIRDETÉS
Valójában nem volt olyan nehéz döntés meghozni a Mercedes Forma-1-es csapatának azt a győztes taktikát, mellyel Lewis Hamilton végül 100. győzelmét szerezte.
2021 Russian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A brit pilóta a futam hajrájában Lando Norrist üldözve a 2. helyen haladt, az eső azonban az utolsó körökben rákezdett, és míg Hamilton a bokszba hajtott intermediate-abroncsokért, a versenyben vezető Norris a pályán maradt.

Mivel az eső egyre jobban rákezdett, Norris döntése rossznak bizonyult, miközben Hamilton az intermediate-gumikkal lényegében simán győzni tudott.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a futam után elárulta, nem volt olyan könnyű döntést hozni a gumikat illetően, ők ugyanis nem Norrisra, sokkal inkább Max Verstappenre figyeltek – aki kiállt a bokszba intermediate-gumikért.

„Elég idegtépő, amikor a pilóta, akivel versenyzel, kint marad, de természetesen mi Verstappennel versenyzünk” – mondta a Sky Sports F1 televíziónak a Mercedes-főnök.

„Ő ugyancsak kiállt köztes esőgumikért, és mi vele szemben akartuk védeni a pozíciónkat, szóval ez talán egy kicsit megkönnyítette a döntésünket. Amikor vezetjük a versenyt, mindig nehéz helyes döntést hozni.”

Wolff beszélt arról is, ha nem érkezik meg az égi áldás, Hamiltonnak nehéz dolga lett volna Norris ellen.

„Szerintem nagyon nehéz lett volna, mert küszködtünk [Daniel] Ricciardo megelőzésével is – a DRS ellenére. Szerintem Norris nagyon jól menedzselte a dolgokat, szóval nehéz lett volna. De ki tudja?”

Győzelmének köszönhetően Hamilton újra az élre állt az összetettben: a brit 2 pontos előnnyel vezet Verstappen előtt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!