Friss hírek

Wolff: Verstappen sokkal tartozik a Red Bull „felbujtó” sportigazgatójának

Kétrészes dokumentumfilmet tűz műsorára hétvégén a Sky Sports a 2021-es Forma-1-es idény drámai küzdelméről, melyben maguk a főszereplők is felidézik majd az elmúlt idény eseményeit. A brit sportcsatorna most közzétett néhány részletet – ezekből kiderül, a Mercedes csapatfőnöke soha többé nem akar beszélni Michael Masival, és úgy véli, Max Verstappen sokat köszönhet a Red Bull sportigazgatójának.

A 2021-es világbajnokság a bajnokság utolsó versenyén, Abu Dhabiban dőlt el drámai körülmények között: bár a futamon szinte végig Lewis Hamilton állt az élen, Nicholas Latifi balesete miatt néhány körrel a leintés előtt pályára kellett küldeni a biztonsági autót. A versenyirányítás – Michael Masi vezényletével – ekkor vitatható döntéseket hozott, felülbírálva a szabálykönyv bizonyos passzusait. Max Verstappen végül friss gumikkal megelőzte Hamiltont, és megnyerte a világbajnoki címet.

Ezt követően természetesen óriási vita robbant ki a Forma-1-en belül, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig belső vizsgálatot indított. Néhány hete derült ki, az abu dhabi események miatt Michael Masit menesztették posztjáról.

Hirdetés
 

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy látja, a szezon hajrájában kisebbfajta „románc” alakult ki Michael Masi, és a Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley között, utóbbi szakember ugyanis már a Szaúd-arábiai Nagydíjon is „egyezkedett” a versenyigazgatóval, mint ahogy Abu Dhabiban is érvelt a saját érdekükben.

„Jonathan Wheatley tette a dolgát. Felbujtotta Michael Masi versenyigazgatót, nemcsak Abu Dhabiban, de előtte is, és Max sokkal jön neki!” – fogalmazott Wolff, aki elárulta, nem akar többet beszélni Masival. „Nem beszéltem vele, és soha többé nem is szeretnék. Tovább akarok lépni.”

Wolff ugyanakkor azt elismeri, rendszerszintű problémákról volt szó, ennek pedig Masi „áldozatává” vált.

„A döntései rosszak voltak, és biztos vagyok abban, hogy bánja is őket. Az FIA-nak sokkal korábban látnia kellett volna, hogy probléma van. Probléma volt ugyanis a rendszerrel. Probléma volt a személyekkel.”

Verstappen az abu dhabi verseny utolsó körében előzte meg friss gumikkal Hamiltont, így megnyerte a futamot, ezáltal pedig a világbajnoki címet is.

„Olyan ez, mint egy focimeccs, ahol 1-0-ra vezet az egyik csapat, a bíró pedig hirtelen azt mondja, ’aranygól, 0-0, az nyer, aki a következő gólt rúgja’. És egyébként nekünk cipő nélkül kell játszanunk.”

Wolff hozzátette: „Sajnálom Maxot. Megérdemli a világbajnoki címet… de mindenki csak Abu Dhabiról beszél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!