Zhou úgy megcsúszott, hogy új alsógatyát kért Monacóban

Az Alfa Romeo újonc Forma-1-es pilótája elé komoly kihívást állított a múlt hétvégi Monacói Nagydíj. Ezen a pályán esőben sosem vezetett még ennyire erős autót, ám ez nem tántorította el egy merész előzési kísérlettől.

Izgalmas múlt hétvégén van túl az Alfa Romeónál idén debütált Guanyu Zhou, akit a csapata a Forma-2-es mezőnyből karolt fel. A kínai pilóta az utolsó rajthelyről kapaszkodott fel az esős futamon, amelynek egy pontján az AlphaTaurinál versenyző Yuki Tsunoda mögött találta magát. Körökön keresztül üldözte japán ellenfelét, amikor egy alkalommal az alagútból kifelé menet kellően közel érezte magát a támadáshoz. A féktáv előtt jobbra húzta az autót, majd Tsunoda védekezésére hirtelen átvágott balra, ám ekkor megcsúszott alatta az Alfa Romeo, és csak centiken múlt, hogy nem a falban végezte – vagy az ellenfele autójában. Az eset a tévéközvetítésbe is bekerült, videó ezen a linken.

A húzós helyzet ellenére Zhou jó kedélyűen jelentkezett be a rádióban, és sütött el egy viccet a mérnökének. „Most szükségem van egy új nadrágra” – fogalmazott a futam közben. Utólag részletesen elmesélte a manővert, ami majdnem a futamába került.

Hirdetés
 

„Belül nagyon nedves volt, és túl jó szélárnyékot sem lehet fogni. Talán abban a körben voltam a legközelebb Yukihoz, szóval be kellett vetődnöm. Sajnos próbált kicsit védekezni, ezért kissé arrébb húzódva ráfutottam egy nedves foltra. Onnantól minden az autó kordában tartásáról szólt. Benne ülve nem volt valami kellemes. Ijesztő, necces szituáció volt. A visszajátszást viszont jó lesz megnézni” – emlékezett vissza a pilóta, akit végül a 16. pozícióban intett le a kockás zászló. Ezzel az eredménnyel nem elégedett, de azt is figyelembe kell vennie, hogy életében először vezetett Monaco utcáin F1-es autót, és rögtön esőben kellett bizonyítania.

 „Kemény volt, talán az egyik legkeményebb. Mindenféle körülményt megtapasztaltunk. Gondolom Monaco után a többi esős versenyen már könnyebb dolgom lesz” – tekintett pozitívan előre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!