Ferrari: Győzelem Ausztráliában? Nem valószínű! - F1VILÁG.HU

Ferrari: Győzelem Ausztráliában? Nem valószínű!

HIRDETÉS
A Ferrari egyelőre lemaradásban van a Mercedeshez és a Red Bullhoz képest, és az F1-es Ausztrál Nagydíjig nem is terveznek nagy változtatásokat az autón – árulta el az olaszok csapatfőnöke, Mattia Binotto.

A legkevésbé sem elégedett az eddigi teszteredményekkel a Ferrari csapata – Binotto azt is elmondta, kissé aggódnak a teszten látottak miatt, szerinte ugyanis a Red Bull és a Mercedes is előttük jár. 

A szakember azonban abban bízik, a Ferrari év közben tud majd olyan fejlesztési tempót diktálni, amellyel utolérhetik ellenfeleiket. 

„Ami még fontosabb lesz, hogy biztosra menjünk abban, hogy az autót jó irányba fejlesztjük” – nyilatkozta Binotto. „Ahogy már mondtam, ez egy nagyon hosszú szezon lesz, 22 versennyel valószínűleg. Szóval úgy gondolom, hogy van még lehetőség arra, hogy javuljunk.” 

„De várjuk meg a következő hetet és Ausztráliát, mielőtt megbecsüljük a csapatok teljesítményét.”

A kérdésre, legyőzheti-e autójuk a Mercedest, Binotto így válaszolt: „Úgy gondolom, nagyon korai még erről véleményt mondani. De azt hiszem, a Ferrari legyőzheti őket, ha az egész szezont vesszük figyelembe. Hogy már Ausztráliában győztes lesz-e a Ferrari? Talán nem.

„Láttam a Mercedest és a Red Bullt – nagyon gyorsak voltak az első napokon. De úgy gondolom, csak következő héten vagy Ausztráliában tudjuk majd megállapítani a valódi tempót.”

„És csak ez lesz a valódi teljesítmény, amivel megkezdjük a szezont, tudva azt, hogy 22 verseny nagyon sok, és minden megváltozhat.”

Binotto elárulta, a Ferrari teszten bemutatott autója nem sok mindenben változik majd az Ausztráliában bevetendő versenygéptől

„De úgy gondolom, a potenciál benne van. Szóval úgy vélem, először optimalizálnunk kell a jelenlegi csomagot, és fejlesztenünk kell.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ferrari: Győzelem Ausztráliában? Nem valószínű!
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!