A Ferrari elárulta, hol mentek félre az F1-es fejlesztések

GP AUSTRIA F1/2020 - VENERDÌ 03/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrarinál nem titkolják: félrementek az idei F1-es fejlesztéseik, és egyáltalán nem azt látták vissza a versenypályán, amit a szezon előtti, gyári tesztek alapján vártak.

A Ferrari a téli tesztek során is alulmaradt várakozásaikhoz képest, ám Ausztriába nem hoztak magukkal új fejlesztéseket: a csapatnál elárulták, ennek nem az az oka, hogy a babérjaikon ültek a koronavírus miatti szünet során, de csak Magyarországon vethetik be újításaikat. 

A csapat célja az idei évre a leszorítóerő növelése volt, hiszen a tavalyi szezonban a lassú kanyarokban voltak jócskán lemaradva a Mercedeshez képest – ezen próbált javítani az istálló, azonban a fejlesztéseik nem a tervezett eredményeket hozták. 

„A téli teszteken az autó nem úgy működött, ahogyan vártuk” – nyilatkozta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

Az autó nem úgy teljesített a pályán, ahogy a tervezésben láttuk, szóval nem korreláltak a tervezés és a pálya közötti dolgok.”

„Nyilvánvalóan ezt először meg kell értenünk. Megpróbáltuk elkezdeni megérteni, ahogy visszaértünk a gyárba, de a leállás idején erre nem volt lehetőség. Úgy gondolom, észrevettük a problémákat, főleg aerodinamikai szempontból volt néhány dolog, ami nem korrelált.”

„Végül rájöttünk, hogy eléggé nyomtuk a projektet, megpróbáltunk emelni a leszorítóerőn – ez volt tavaly a gyengeségünk. Úgy gondolom, hogy areodinamikai szempontból a fejlesztéseink sérülékenyek voltak a pályán.”

Binotto hozzátette, remélhetőleg a Magyar Nagydíjra hozhatják magukkal az újításokat – és addigra talán többet fognak tudni a problémáikról is. 

„Most megpróbálunk visszalépni egy lépést, megérteni, újraértékelni a problémát, majd később továbblépni.”

Reméljük, hogy néhány fejlesztést már Magyarországra elvihetünk, előtte semmit. És remélhetőleg Magyarországon – nem fogunk rájönni minden problémánkra, de – határozott előrelépést tehetünk a teljesítményünket illetően. Úgy gondolom addigra megérthetjük, hogy hol állunk az ellenfeleinkhez képest.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!