Friss hírek

A Ferrari elárulta, hol mentek félre az F1-es fejlesztések

A Ferrarinál nem titkolják: félrementek az idei F1-es fejlesztéseik, és egyáltalán nem azt látták vissza a versenypályán, amit a szezon előtti, gyári tesztek alapján vártak.

A Ferrari a téli tesztek során is alulmaradt várakozásaikhoz képest, ám Ausztriába nem hoztak magukkal új fejlesztéseket: a csapatnál elárulták, ennek nem az az oka, hogy a babérjaikon ültek a koronavírus miatti szünet során, de csak Magyarországon vethetik be újításaikat. 

A csapat célja az idei évre a leszorítóerő növelése volt, hiszen a tavalyi szezonban a lassú kanyarokban voltak jócskán lemaradva a Mercedeshez képest – ezen próbált javítani az istálló, azonban a fejlesztéseik nem a tervezett eredményeket hozták. 

Hirdetés
 

„A téli teszteken az autó nem úgy működött, ahogyan vártuk” – nyilatkozta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

Az autó nem úgy teljesített a pályán, ahogy a tervezésben láttuk, szóval nem korreláltak a tervezés és a pálya közötti dolgok.”

„Nyilvánvalóan ezt először meg kell értenünk. Megpróbáltuk elkezdeni megérteni, ahogy visszaértünk a gyárba, de a leállás idején erre nem volt lehetőség. Úgy gondolom, észrevettük a problémákat, főleg aerodinamikai szempontból volt néhány dolog, ami nem korrelált.”

„Végül rájöttünk, hogy eléggé nyomtuk a projektet, megpróbáltunk emelni a leszorítóerőn – ez volt tavaly a gyengeségünk. Úgy gondolom, hogy areodinamikai szempontból a fejlesztéseink sérülékenyek voltak a pályán.”

Binotto hozzátette, remélhetőleg a Magyar Nagydíjra hozhatják magukkal az újításokat – és addigra talán többet fognak tudni a problémáikról is. 

„Most megpróbálunk visszalépni egy lépést, megérteni, újraértékelni a problémát, majd később továbblépni.”

Reméljük, hogy néhány fejlesztést már Magyarországra elvihetünk, előtte semmit. És remélhetőleg Magyarországon – nem fogunk rájönni minden problémánkra, de – határozott előrelépést tehetünk a teljesítményünket illetően. Úgy gondolom addigra megérthetjük, hogy hol állunk az ellenfeleinkhez képest.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari elárulta, hol mentek félre az F1-es fejlesztések
A Ferrari vezérigazgatója elégedetlen az F1-es csapat idei eredményével
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!