A Ferrari nem zárkózik el a csapatutasítástól

A pillanat hevében helyes döntést hozott a Ferrari akkor, amikor a 2010-es Német Nagydíjon tiltott csapatutasítást alkalmazott – véli a maranellói gárda csapatfőnöke, Stefano Domenicali.


A pillanat hevében helyes döntést hozott a Ferrari akkor, amikor a 2010-es Német Nagydíjon tiltott csapatutasítást alkalmazott – véli a maranellói gárda csapatfőnöke, Stefano Domenicali.

A szakember az olasz istálló év eleji médiarendezvényén, Madonna di Campiglióban idén először állt a média képviselői elé, ahol számos egyéb dolog mellett szót ejtett a csapat versenyzőpárosáról, Fernando Alonsóról és Felipe Massáról is.

Domenicali elmondta, mindkét versenyzőtől erős eredményeket vár az idei évben, és külön kiemelte Fernando Alonsót, aki első ferraris évében az utolsó versenyig harcban tudott lenni a világbajnoki címért.

„Fernando bebizonyította, különösen a szezon második felében, hogy egy rendkívüli tehetség, de ez aligha volt meglepetés és idén is ebből indulunk ki” – nyilatkozta a szakember.

„Nagyon kellemes volt látni, hogy gyorsan beilleszkedett a csapatba és az értékek, melyeket nyújtott, kivételesek voltak.”

A csapatfőnök hozzátette, biztos abban, hogy a tavaly gyengélkedő Felipe Massa idén jobb teljesítményt nyújt majd.

„Felipe nehéz szezonon van túl, de meggyőződésem, hogy tudja, miképp reagáljon erre a legjobban. Valójában sokszor volt nyomás alatt és ilyen körülmények között sokaknak komoly meglepetést okozott.”

„Teljes mértékben profi, aki nálunk vált felnőtté és mi is számíthatunk rá: arra számítok, hogy a lehető legmotiváltabb lesz.”

„Két erős versenyzőt akarunk, akik képesek a győzelemre: erre van szükségünk, ha meg akarjuk nyerni mindkét bajnoki címet.”

Domenicali kiemelte, a szezon elején egészen biztosan nem alkalmaznak majd csapautasítást, ám természetesen amint a helyzet úgy adódik, támogatni fogják a kedvezőbb pozícióban lévő versenyzőt.

„Mint mindig, most sem lesz hierarchia a szezon elején, ezt majd az határozza meg, hogy mi történik a versenypályán.”

„Meg kell mondjam, nem igazán szeretek erről vitatkozni, mert egy dolog meghozni egy döntést a pillanat hevében, és egy másik utólag felmérni a helyzetet.”

Az újságírók természetesen rákérdeztek a tavaly Hockenheimben történtekre is: mint ismert, a Német Nagydíj utolsó harmadában az addig élen álló Massa elengedte maga mellett csapattársát, így Fernando Alonso nyerte a futamot.

Domenicali elmondta, habár utólag nyilván más képet mutatnak a történtek, úgy véli, az adott pillanatban helyes döntést hoztak. A szakember emellett örömmel fogadta a csapatutasítások tiltására vonatkozó regulák eltörlését is.

„Azt gondolom, hogy Németországban a csapat – tehát a menedzsment, a mérnökök és a versenyzők – a legjobban döntött. Örömmel konstatálom, hogy végül eltörölték a csapatutasítás tiltására vonatkozó szabályt. Mindig is létezett a csapatutasítás fogalma és szükség volt a pontosításra, mely nagyobb átláthatóságot biztosít.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS