Friss hírek

A Forma-1 kulcsembereivel ül össze a Pirelli

Fontos értekezést tart a Forma-1 csapataival és versenyzőivel jövő héten a száguldó cirkusz kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.


Fontos értekezést tart a Forma-1 csapataival és versenyzőivel jövő héten a száguldó cirkusz kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.

Az olasz gyártó milánói központjában ül majd össze a mezőny tagjaival és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselőivel, hogy a Forma-1 jövőbeli terveiről egyeztessen.

Mint ismert, 2017-től a tervek szerint jelentős változások lépnek életbe a királykategóriában, a Pirelli pedig mihamarabb tudni szeretné, milyen irányba is induljon el a gumik fejlesztésével.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a sportág valamennyi képviselője hajlandó egy asztalhoz ülni, és meghatározni a célokat számunkra” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Szeretnénk hallgatni a versenyzőkre, és boldogan fejlesztünk olyan gumit, amilyet ők akarnak. Nagyon örülünk annak, hogy lesz végre valami tiszta állásfoglalás. Az viszont egyértelmű, hogy egy világos tervre van szükségünk, hogy hogyan is érjük el a kívánt eredményeket.”

Pirelli

„Szükség lesz egy stabil tesztprogramra, illetve a szabályok változtatására is – amit sürgősen meg kell tenni, ha produkálni szeretnénk azt, amire a sportág igényt tart.”

„Már korábban elmondtuk, hogy szeretnénk 30 ezer km-t tesztelni. Boldogan nekilátunk ennek egy régi Toyotával vagy Lotusszal, és az év későbbi szakaszában kombinálhatjuk majd egy módosított kasztnival, hogy elvégezhessük a munkát.”

„Minden, amit szeretnénk, egy egyértelmű állásfoglalás a részvényesek részéről – és szeretnénk tájékoztatni őket arról, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy a kívánt dolgokat megvalósítsuk.”

A milánói meetinget jövő héten, február 2-án tartja majd a Pirelli a Forma-1 kulcsembereivel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!