A Forma-1 sem akarja, hogy a Netflix elferdítse a valóságot - F1VILÁG.HU

A Forma-1 sem akarja, hogy a Netflix elferdítse a valóságot

HIRDETÉS
Egyeztetéseket kíván folytatni a Forma-1 a Netflix – Hajsza a túlélésért című sorozatáról, az elmúlt időszakban ugyanis egyre többen fogalmaztak meg olyan véleményt, a készítők szándékosan elferdítik a valóságot a drámaiság fokozása érdekében.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 20: The F1 Class of 2022 drivers pose for a photo on track before the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 20, 2022 in Bahrain, Bahrain. Red Bull Racing Scuderia AlphaTauri (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Az amerikai tartalomszolgáltató nemrég tette elérhetővé az F1-es dokusorozat negyedik évadát, ám már az elmúlt években is több kritika érte a készítőket az epizódok valóságtartalma miatt. Emiatt az új évadban már a tavaly világbajnoki címet nyerő Max Verstappen sem vállalta a szereplést.

„Megjátszottak néhány rivalizálást, amik nem is igazán léteznek” – mondta a holland. „Szóval úgy döntöttem, nem veszek részt benne, és nem adok több interjút ezután.”

Az F1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali azt mondja, nagyon sok előnye van annak, hogy a Netflix feldolgozza a száguldó cirkusz eseményeit, ugyanakkor viszont megérti a versenyzők kritikáját is. Sőt, már egyeztettek is a csapatokkal ezzel kapcsolatban, és a Netflix készítőit is megkeresik majd aggályaikkal.

„Az nem kérdés, hogy a Netflix projektjének nagyon sikeres hatása van” – mondta az olasz Motorsport.com című lapnak Domenicali. „Ahhoz, hogy felkeltsék egy új közönség érdeklődését, egy olyan tónust használtak, ami bizonyos szempontból a történet dramatizálására fókuszált. Ez egy lehetőség, ugyanakkor viszont meg kell érteni. Beszéltünk róla ezen a hétvégén, Bahreinben a csapatokkal is.”

„Ha van egy versenyző, aki nem vesz részt benne, mert úgy érzi, hogy nem megfelelő módon reprezentálják, az nem konstruktív hozzáállás. Szóval szükség van a dialógusra, hogy megértsük, hogyan lehetne őt beleilleszteni egy olyan formátumba, amiről ő is azt érzi, hogy megfelelő. Beszélni fogunk a Netflixszel is, mert fontos, hogy a sztori ne rugaszkodjon el a valósgától, máskülönben nincs értelme. Olyan téma ez, amivel közösen foglalkozunk a versenyzőkkel. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az a projekt, ami ekkora érdeklődést generált, olyan nyelvezettel bírjon, ami továbbra is vonzó, anélkül, hogy torzítaná a képet, illetve annak a sportnak a jelentőségét, amiben élünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!