A McLaren-főnök elmagyarázta, miért van Ricciardo ekkora hátrányban Norrisszal szemben - F1VILÁG.HU

A McLaren-főnök elmagyarázta, miért van Ricciardo ekkora hátrányban Norrisszal szemben

HIRDETÉS
Továbbra sem érzett rá a McLaren idei versenyautójára Daniel Ricciardo, Lando Norris személyében ráadásul egy pokolian erős csapattárs ellen kell bizonyítani – ezzel magyarázza az ausztrál pontbéli lemaradását a wokingi istállót irányító Andreas Seidl.
Daniel Ricciardo, McLaren MCL36

Miközben Norris 48 pontot szerzett a szezon eddig eltelt hét versenyén, addig Ricciardo csupán 11-et gyűjtött, a legutóbbi versenyhétvégéken pedig továbbra is árnyéka volt önmagának.

Az ausztrál pilótát teljesítménye miatt több kritika is érte, ezek egy részét ráadásul a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown fogalmazta meg nemrég, aki a közvélemény előtt ismerte el, Ricciardo egyelőre várakozásokon alul teljesít.

Andreas Seidl csapatfőnök a monacói versenyt követően beszélt arról, szerinte minek is köszönhető az a 37 pontos különbség, amit jelenleg láthatunk Norris és Ricciardo között.

„Daniel maga is elismerte, hogy még nem érzi magát 100 százalékosan összhangban az autóval, főleg, amikor abszolút a határokat kell feszegetni vele az időmérőn” – magyarázta a szakember. „És egy nagyon erős csapattársa is van Lando személyében. Ha ezt a két dolgot összetesszük, az kiadja azt a különbséget, amit most látunk.”

Seidl ugyanakkor azt elismerte, a Spanyol Nagydíjon Ricciardo autójával gondok is voltak.

„Barcelonában, a versenyen Daniel egész egyszerűen nem tudott jobb tempót diktálni. Ezt ki kellett elemeznünk a verseny után, amit meg is tettünk. Találtunk is egy problémát az autóval, ami magyarázattal szolgált, és ez fontos volt, és tanultunk is belőle.”

Mivel Ricciardo jövőjével egyre több pletyka lát napvilágot, noha szerződése 2023 végéig szól, a csapatfőnököt természetesen arról is megkérdezték, hogyan tovább?

„Minden, amit Daniellel közösen tehetünk, mindkét fél elköteleződésével, hogy egyszerűen keményen dolgozunk tovább, hogy megtaláljuk ezeket az utolsó százalékokat” – válaszolt diplomatikusan Seidl.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!