A Mercedes is újításokkal érkezik Ausztriába

2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 2 - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Felkerül néhány fejlesztés a Mercedes Forma-1-es csapatának autóira is a két hét múlva esedékes ausztriai évadnyitón – erről James Allison, az istálló technikai igazgatója beszélt.

Az F1-es világbajnokság a Red Bull Ringen rajtol július 5-én: eddig 8 zárt kapus európai verseny időpontját jelentették be a koronavírus miatt jócskán megcsúszó idényre.

Bár a járvány miatt a Forma-1-es csapatok gyárai is hónapokra bezártak, mindenki gőzerővel készül a szezonra. Nincs ezzel máshogy a Mercedes sem, a világbajnok istálló ugyanis szeretne újításokkal érkezni Spielbergbe.

„Képzeljük el, hogyan állt a bemutatott autónk, illetve az, amivel köröztünk volna Ausztráliában: mintha karácsony környékén befagyasztottuk volna” – mondta James Allison technikai igazgató.

„De ott volt az egész január, az egész február és március, hogy gyorsabbá tegyük az autót a szélcsatornában, illetve a tervezői részlegünkön. Rengeteg ötletünk volt arra vonatkozóan, hogy hogyan tegyük gyorsabbá, és ezek közül az ötletek közül már sok minden a tervezőirodában volt, mielőtt 9 hete bezárni kényszerültünk.”

„A kihívást most az jelenti számunkra, hogy megbizonyosodjunk arról, ez a negyedévnyi fejlesztés amilyen gyorsan csak lehet, el tud jutni a tervezőasztaltól az autóig. Reméljük, hogy lesz néhány újításunk ezek közül az első, ausztriai versenyre. A szezon során pedig természetesen megpróbálunk annyi fejlesztést feltenni az autóra, amennyit csak lehet, lehetőleg minél gyorsabban.”

Természetesen nemcsak a Mercedes, hanem a többi csapat is újításokkal készül az idényre: információink szerint a Ferrari egy továbbfejlesztett motorral és váltóval érkezik Spielbergbe.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései