Friss hírek

A Mercedes is újításokkal érkezik Ausztriába

Felkerül néhány fejlesztés a Mercedes Forma-1-es csapatának autóira is a két hét múlva esedékes ausztriai évadnyitón – erről James Allison, az istálló technikai igazgatója beszélt.

Az F1-es világbajnokság a Red Bull Ringen rajtol július 5-én: eddig 8 zárt kapus európai verseny időpontját jelentették be a koronavírus miatt jócskán megcsúszó idényre.

Bár a járvány miatt a Forma-1-es csapatok gyárai is hónapokra bezártak, mindenki gőzerővel készül a szezonra. Nincs ezzel máshogy a Mercedes sem, a világbajnok istálló ugyanis szeretne újításokkal érkezni Spielbergbe.

„Képzeljük el, hogyan állt a bemutatott autónk, illetve az, amivel köröztünk volna Ausztráliában: mintha karácsony környékén befagyasztottuk volna” – mondta James Allison technikai igazgató.

„De ott volt az egész január, az egész február és március, hogy gyorsabbá tegyük az autót a szélcsatornában, illetve a tervezői részlegünkön. Rengeteg ötletünk volt arra vonatkozóan, hogy hogyan tegyük gyorsabbá, és ezek közül az ötletek közül már sok minden a tervezőirodában volt, mielőtt 9 hete bezárni kényszerültünk.”

„A kihívást most az jelenti számunkra, hogy megbizonyosodjunk arról, ez a negyedévnyi fejlesztés amilyen gyorsan csak lehet, el tud jutni a tervezőasztaltól az autóig. Reméljük, hogy lesz néhány újításunk ezek közül az első, ausztriai versenyre. A szezon során pedig természetesen megpróbálunk annyi fejlesztést feltenni az autóra, amennyit csak lehet, lehetőleg minél gyorsabban.”

Természetesen nemcsak a Mercedes, hanem a többi csapat is újításokkal készül az idényre: információink szerint a Ferrari egy továbbfejlesztett motorral és váltóval érkezik Spielbergbe.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!