Friss hírek

A Mercedes meg szeretné úszni az óvást

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn bízik abban, hogy a riválisok nem fognak óvást benyújtani ellenük a hátsó szárny miatt, ami állítása szerint teljes mértékben megfelel a szabályoknak.


A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn bízik abban, hogy a riválisok nem fognak óvást benyújtani ellenük a hátsó szárny miatt, ami állítása szerint teljes mértékben megfelel a szabályoknak.

A Lotus és a Red Bull Racing úgy gondolja, hogy a DRS által aktivált F-csatorna, melyet a Mercedes fejlesztett ki a téli szezonban, szabálytalan, ugyanis egy olyan aerodinamikai eszköz, melyet egy versenyzői mozdulat aktivál.

Hirdetés
 

Az FIA még a hétvége előtt jelezte, hogy semmi szabálytalant nem lát az új rendszerben, azt legálisnak minősítette, jóllehet a riválisok nem engednek és továbbra is úgy vélik, hogy szabálytalan az F-csatorna használata.

Brawn azonban bízik abban, hogy nem lesznek óvások az Ausztrál Nagydíj után, különösen úgy, hogy csapata engedélyt kapott az FIA-tól a rendszer használatára, amely azt a célt hivatott szolgálni, hogy a DRS zónában még nagyobb végsebességet lehessen elérni.

„Volt néhány történet arról korábban, hogy lesznek óvások, azonban azt gondolom, hogy ez nagyon sajnálatos lenne, hiszen nem így kell megoldani az ilyen helyzeteket” – mondta a csapatfőnök.

„Nem helyénvaló az időmérő vagy a verseny után óvni, ennek nem ekkor van a helye, sokkal inkább csütörtökön vagy pénteken, amikor ez nem annyira kritikus, és akár még le is lehet szerelni a rendszert a hétvége hátralévő részére.”

„Nem korrekt a verseny után óvni, különösen úgy, hogy a rendszer kiléte ismert egy ideje. Bízom abban, hogy minden rendben lesz, de mivel ez egy új rendszer, bármi megtörténhet.”

Brawn azonban elmondta, hogy amennyiben az FIA arra kötelezi őket, hogy ne használják a rendszert, mivel az illegális, akkor tiszteletben fogják tartani a szövetség kérését és ki fogják szerelni az F-csatornát autójukból.

Amennyiben az FIA nem lép, a többi csapat kénytelen lesz követni a Mercedes példáját és meg kell kezdenie saját F-csatornája kifejlesztését – amit a legtöbben már meg is kezdtek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!