A Mercedes nem fog másnál kilincselni, inkább elengedi De Vriest - F1VILÁG.HU

A Mercedes nem fog másnál kilincselni, inkább elengedi De Vriest

Bár elégedett volt a tesztpilótája által a Paul Ricard-i szabadedzésen elvégzett munkával, Toto Wolff mégis arról beszélt, talán elkerülhetetlen lesz, hogy hamarosan szerződést bontsanak Nyck de Vriesszel.

A 27 éves holland versenyző a barcelonai pénteken a Williamsszel már megejthette debütálását egy F1-es nagydíjhétvégén, a Francia Nagydíjon pedig már az őt foglalkoztató csapat, a Mercedes is lehetőséget adott számára Lewis Hamilton autójában. A pilóta először vezethette az istálló idei autóját, amivel a 9. helyen zárta a tabellát.

Az edzés után De Vries azt mondta, hamar képes volt felvenni a ritmust az autóval, amiben nemcsak Hamilton, hanem még a brit trénere, Angela Cullen is a segítségére volt.

A Mercedes azonban ugyanolyan dilemmába sodródik holland tartalékversenyzőjével, mint pár évvel ezelőtt Pascal Wehrleinnel, akivel szerződést bontottak, miután nem tudtak neki versenyzői ülést biztosítani a rajtrácson. De Vriest a Mercedes jelenleg a Forma-E-ben meglévő csapatában versenyezteti, ahol a holland tavaly világbajnok lett, és az idei szezonban is szerzett már két győzelmet, ám a gyártó az idény végén, augusztusban kiszáll az elektromos szériából, mindössze három ott töltött év után. Ezáltal ottani pilótái és F1-es tartalékosai, De Vries és Stoffel Vandoorne magukra lesznek utalva, ha a sorozatban szeretnék folytatni, miközben a királykategóriába nehezen kaphatnak belépőt.

„Azt hiszem, ha nem tudunk számára egy izgalmas lehetőséget kínálni a Forma-1-ben, el kell őt engednünk” – ismerte el De Vries kapcsán Wolff a francia hétvégén. „Jelenleg több opciót is számba vesz, a sportautózást és a Forma-E-t is, de sohasem szabad feladni a reményt, hogy egy napon megnyílik egy F1-es ajtó is.”

„Nem mondhatjuk egyik csapatnak sem, hogy fontolja meg a leszerződtetését, hiszen ez közbeavatkozásnak érződne és a visszájára sülhet el.”

Wolff alighanem tapasztalatból beszél, hiszen a Mercedes az idei szezonra még megpróbálta beprotezsálni a Williams egyik versenyzői ülésébe a hollandot, amit egyes riválisok rosszallóan néztek, a csapat pedig végül Alexander Albont választotta helyette.

A konstruktőri címvédők saját csapatukban sem tudnák még versenyzőként alkalmazni jövőre a hollandot, hiszen George Russell és Lewis Hamilton helye is biztos 2023-ra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!