A Pirelli tartalékgumikkal is készül az új szezonra - F1VILÁG.HU

A Pirelli tartalékgumikkal is készül az új szezonra

HIRDETÉS

Vészmegoldással is készül a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli arra az esetre, ha új, 2017-re tervezett abroncsai nem válnak be.


Vészmegoldással is készül a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli arra az esetre, ha új, 2017-re tervezett abroncsai nem válnak be.

Az új gumikeverékeket az olasz gyártó úgy tervezte, hogy azok kevésbé degradálódjanak, és lehetőségük legyen a versenyzőknek arra, hogy végig a határokat feszegessék.

A Pirelli versenyzésért felelős menedzsere, Mario Isola nemrég megerősítette, természetesen vészforgatókönyvvel is készülnek, így olyan gumikat is legyártottak, melyek az elmúlt években látott karakterisztikával rendelkeznek.

A szakember mindazonáltal leszögezte, „nem áll szándékukban” használni ezeket a tartalékgumikat.

„Úgy döntöttünk, hogy a teljesen új keverékekkel kezdjük a szezont – egy új filozófiával, mely megfelel annak, amit kértek tőlünk. Tehát, hogy kevésbé degradálódjanak a gumik” – magyarázta Isola.

„Azt feltételezzük, hogy az autók olyan teljesítményre lesznek majd képesek idén, mint amit a szimulátoros tesztek alapján láttunk. De ha bármilyen okból nem érik el ezt a teljesítményt, tehát kevesebb energia megy át a gumikon, akkor vissza kell térnünk azokhoz a gumikhoz, melyek a klasszikus filozófiát képviselik.”

„Szóval vannak tartalékabroncsaink, amiket használni tudnánk. Ehhez persze egyeztetnünk kellene a csapatokkal és az FIA-val. Viszont jelenleg nem áll szándékunkban használni ezeket.”

Arra a kérdésre, hogy a tartalékgumik ugyanúgy degradálódnak-e, ahogy a tavalyi abroncsok, a szakember így felelet: „Igen, hiszen ezek az abroncsok nagyon hasonlítanak a korábbi generációs gumikhoz. Magasabb fokú degradáció, gyorsabb felmelegedés.”

„Nem keményebbek vagy lágyabbak, a keménységük hasonló. De az új keverékekkel arra törekedtünk, hogy szélesebb munkatartományban üzemeljenek, egy teljesen új filozófiát követtünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!