Friss hírek

A Renault 2018-ra a Mercedes szintjén lenne

2018-ban már szeretne egy szinten lenni a Mercedesszel motorját tekintve a Renault – nyilatkozta Remi Taffin, a francia gyártó motorfőnöke.


2018-ban már szeretne egy szinten lenni a Mercedesszel motorját tekintve a Renault – nyilatkozta Remi Taffin, a francia gyártó motorfőnöke.

A Renault 2016-ban jelentős előrelépéseket tett V6-os erőforrásával, mellyel a hibrid korszak első éveiben rendkívül sokat küszködött.

Hirdetés
 

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője úgy fogalmazott, a Renault motorja idén már egy szinten volt a Ferrari erőforrásával.

Remi Taffin elárulta, nehéz lesz felemelkedni a Mercedes szintjére 2017-ben, ám egy évvel később már mindenképp ez lesz a céljuk.

„Nem gondolom, hogy ezen a télen közelebb tudunk kerülni, bár igazából nem tudom… A cél az, hogy az év végére nagyon közel kerüljünk, hiszen a cél az volt, hogy 2018-ban már abban a helyzetben legyünk, hogy harcolhassunk ezekkel a srácokkal” – mondta a szakember az Autosport című szaklapnak.

„Nagyjából tudjuk, hogy állnak, és látjuk, hogy mi is oda tudunk érni. Azt kell mondja, a 2018-as év lehet az az év, amikor már mindent elérhetünk.”

Mivel a jelenleg érvényben lévő motorszabályok már jó ideje stabilak, Taffin szerint egyre kisebb előrelépést lehet tenni a technológiával.

„Idő kérdése, és konvergál a teljesítmény, mert a következő év lesz az az év, amikor – ha nem is a fejlesztések utolsó lépései lesznek, de – az utolsó látható előrelépéseket tesszük.”

„Nem fogunk minden télen, és év közben fél másodperceket nyerni. A szabályok természetéből adódóan a teljesítmény konvergál majd. A 2017-es év tehát kulcsfontosságú abból a szempontból, hogy megbizonyosodjunk arról, megfelelő lépéseket teszünk – amiben egyébként 99 százalékig biztosak vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!