Friss hírek

A Renault elismerte: „Nagy nevekkel” tárgyalnak

A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul megerősítette, a csapat tárgyalásban van néhány „nagy névvel” a 2021-es Forma-1-es szezonra.

A Renault jövő évi pilótapárosa egyelőre még tisztázatlan, miután a szezon előtt eldőlt, hogy Daniel Ricciardo a McLarenhez szerződik a 2021-es évre. Így egyelőre kérdés, hogy ki lesz Esteban Ocon csapattársa jövőre, azonban felmerültek olyan hírek, melyek szerint a Ferraritól távozó Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso is érkezhet a helyére. 

„Tárgyalásban vagyunk néhány névvel, néhány nagy névvel és néhány kevésbé ismerttel” – ismerte el Abiteboul az Osztrák Nagydíj pénteki sajtókonferenciáján. „Kihasználjuk az időt, és megbizonyosodunk arról, hogy összhang van köztünk és a versenyző között, aki olyan csapatba szeretne kerülni, mint a miénk.”

A kérdésre, a Renault-nak szüksége van-e nagy névre 2021-re, Abiteboul így válaszolt: „Először egy versenyző kell mindkét autóba!” 

„Egy gyors versenyző, aki tehetséges, és megérti a Renault terveit” – mondta. 

„A csapat természetével kapcsolatban világossá teszünk mindent, egy kicsit egyedi istálló vagyunk a Forma-1-ben, és ezzel együtt nagyon lojálisak a sporthoz. De egy fiatal csapat is vagyunk: még mindig küszködünk néhány dologgal, ez különösen tavaly volt így.

„Szükségünk van valakire, aki ezt megérti, megérti a munkánk értékét, erőfeszítéseinket, amit ebbe beleteszünk.”

Nem mondom, hogy Daniel ezeket nem értette meg – egyáltalán nem erről van szó. A jövőről beszélek” – tisztázta magát a csapatfőnök, miután Ricciardo 1 év után döntött úgy, hogy távozik az istállótól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!