Alaposan kioktatta Alonsót a Ferrari - F1VILÁG.HU

Alaposan kioktatta Alonsót a Ferrari

HIRDETÉS

Tisztelettudóbb viselkedésre szólította fel világbajnok versenyzőjét, Fernando Alonsót a Scuderia Ferrari Forma-1-es csapata.


Tisztelettudóbb viselkedésre szólította fel világbajnok versenyzőjét, Fernando Alonsót a Scuderia Ferrari Forma-1-es csapata.

A maranellói gárda nemrég hivatalos weboldalán adott hangot nemtetszésének Fernando Alonso legutóbbi nyilatkozata kapcsán, miszerint a spanyol élesen bírálta az olasz istállót a kiábrándító Magyar Nagydíjat követően.

A Hungaroringen ráadásul felütötte fejét a pletyka, miszerint Alonso a Red Bull-lal folytat tárgyalásokat, úgy tűnik tehát, hogy nincs minden rendben a felek között.

A Ferrari saját weboldalán adott hangot annak, fontos, hogy egységként dolgozzanak a világbajnoki cím elérése érdekében.

„Fontos, hogy egységesebbek legyünk, anélkül, hogy közvetlen kitöréseink lennének egy-egy rosszabb eredmény után, mert az senkinek sem használ” – írta a Ferrari a minap hivatalos weboldalán.

„Ez egy utalás Fernando Alonso legutóbbi megnyilvánulására, mely nem igazán tetszett Montezemolónak, illetve a csapat egyik tagjának sem.”

A Ferrari elismerte, hétfőn Luca di Montezemolo elnök beszélt a spanyol pilótával, akit felköszöntött 32. születésnapja alkalmából – ám egyúttal figyelmeztette arra, tisztelettudóbban nyilatkozzon csapatáról a nyilvánosság előtt.

„Minden nagy bajnokot, aki a Ferrarinál versenyzett eddig, megkértünk arra, hogy a saját érdekei fölé helyezze a csapat érdekeit” – fogalmazott a Presidente.

„Ez egy olyan pillanat, melyben higgadtnak kell maradnunk, el kell kerülnünk a vitákat, és alázatot, illetve eltökéltséget kell mutatnunk.”

Hirdetés

Alonso ötödikként ért célba a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon, ahol a csapat egy régebbi specifikációjú csomaggal versenyzett, mivel az előző versenyeken pályára vitt újítások nem működtek.

A spanyol versenyző elmondta, sikerült azonosítaniuk a problémákat, ám fontos, hogy javítsanak teljesítményükön.

„Most értjük az autót, értjük a problémákat. Tudjuk, hogy mely elemek nem működnek A nyár során előre kell lépnünk – úgy gondoltuk, ezt Silverstone-ban megtehetjük” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Szükségünk van erre a pár tizedre Spában és Monában, hogy ugyanolyan teljesítményre legyünk képesek, mint azok az autók, melyek a bajnoki címekért harcolnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!