Friss hírek

Alonso mégis számít Massa segítségére

Bár a múlt héten azt mondta, hogy csapattársa segítsége nem jelent különösebb előnyt számára a bajnoki címért vívott küzdelemben, Fernando Alonso kijelentette, hogy igenis számít Felipe Massára a hajrában.Bár a múlt héten még azt mondta, hogy csapattársa segítsége nem jelent különösebb előnyt számára a bajnoki címért vívott küzdelemben, Fernando Alonso úgy tűnik, változtatott véleményén, és kijelentette, hogy igenis számít Felipe Massára a hajrában.

Hirdetés
 

A Ferrari spanyol pilótája jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, és 14 pont a lemaradása a listavezető Mark Webberrel szemben, miután a két Red Bull mögött, csak a harmadik helyen futott célba a hétvégi Japán Nagydíjon.

Alonso tisztában van azzal, hogy többé nem engedheti meg magának, hogy ellenfelei mögött végezzen, éppen ezért minden eddiginél keményebben fog támadni a jövő hétvégi Koreai Nagydíjon, ami élet-halál kérdés lesz számára.

„Támadnunk kell Koreában, mert csökkentenünk kell a különbséget Webberrel szemben” – mondta a kétszeres világbajnok a Ferrari hivatalos weboldalán.

„Azzal, ha még több pontot veszítünk, csak nehezítünk a helyzeten, és még bonyolultabb lesz számunkra a végjáték. Ezt egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak.”

“Éppen ezért azt gondolom, hogy a Koreai Nagydíj többünknek egy döntő végjáték első állomása lesz, és számomra nagyon fontos lesz, hogy számíthassak csapattársamra, Felipére.”

„Tudom, hogy minden erejével azon dolgozik, hogy feledtesse az elmúlt két versenyt, ahol csak kevés pontot sikerült szereznie. Biztos vagyok abban, hogy mindene megvan ahhoz, hogy ismét visszatérjen a dobogóra, amivel pontokat halászhat el az ellenfeleim elől.”

„Továbbá azért is lesz nagyon fontos, hogy megfelelően kommunikáljunk, mert ezzel sokat segíthetünk egymásnak az új koreai pálya titkainak feltárásában, szóval eredményesebben készíthetjük fel autóinkat a versenyre.”

“Egy ilyen helyzetben, minden apró részlet fontos, hiszen ezen múlhat, hogy elérjük-e végső célunkat.”

Alonso megismételte a Ferrari csapatfőnökének szavait, aki a hét elején elmondta, hogy minél előbb javítaniuk kell az időmérő teljesítményükön, mert csak úgy verhetik meg a Red Bullt, ha sikerül az energiaital-gyárosok versenyzői elől rajtolniuk, ahogy azt Monzában, és Szingapúrban is tették, ahol nem is maradt el a győzelem.

„Már a következő versenyre kell fókuszálnunk, tudtuk, hogy Japánban nem lesz ellenfele a Red Bull versenyzőinek, így a harmadik hely a maximum, amit elérhetünk” – mondta a spanyol versenyző.

„Most viszont keményen kell dolgoznunk azon, hogy javítsunk a teljesítményünkön, mert egy újabb ötödik hely az időmérőn, biztosan nem segít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!