Alonso nem gondol a Red Bull taktikájára

Fernando Alonso nem fogja arra pazarolni az energiáját, hogy megpróbálja kitalálni, vajon a Red Bull Racing versenyzői, Mark Webber és Sebastian Vettel összejátszanak-e a szezonzárón, hogy megakadályozza őt a bajnoki cím megszerzésében.


Fernando Alonso nem fogja arra pazarolni az energiáját, hogy megpróbálja kitalálni, vajon a Red Bull Racing versenyzői, Mark Webber és Sebastian Vettel összejátszanak-e a szezonzárón, hogy megakadályozza őt a bajnoki cím megszerzésében.

A Ferrari spanyol versenyzője egy második hellyel biztosan megszerezné pályafutása harmadik vb-címét a Forma-1-ben, azonban egy negyedik pozíció is elég neki, amennyiben nem Webber nyeri meg a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat.

A Red Bull Racing duója azonban összejátszhat, és ha Webber fut be csapattársa, Vettel előtt a hétvégi versenyen, akkor az ausztrál átveszi a vezetést Alonsótól, és elhappolja előle a világbajnoki címet.

A spanyol versenyző azonban elmondta, hogy nem foglalkozik azzal, milyen taktikával küldik pályára versenyzőiket az energiaital-gyárosok, csakis azon lesz, hogy a lehető legjobb tudását nyújtsa, és eredményesen szerepeljen a végjátékban.

„Azt hiszem, egyetlen másodpercnyi energiát sem fogok arra pazarolni, hogy megpróbáljam kitalálni, mi fog történni vasárnap délután” – mondta Alonso a riportereknek, mikor a Red Bull esetleges csapatutasításáról kérdezték már a helyszínen Abu Dhabiban.

„Rengeteg dolgunk lesz pénteken és szombaton, hogy megfelelően felkészüljünk. Jelenleg csakis arra koncentrálunk, hogy megnyerjük a futamot, vagy a második helyen végezzünk, mert akkor nem kell számolgatni. Azt gondolom, hogy sikerülhet elérni ezt a célunkat.”

„Véleményem szerint szombaton az első sor lehetséges, persze nagyon örülnénk egy pole pozíciónak, és aztán a versenyen az első, vagy a második hely lesz a célunk.”

“De ha nem sikerül az első két helyen végeznünk, akkor majd meglátjuk, hogy a többiek miként teljesítenek, mert minden azon múlik majd.”

Alonso azt is elmondta, hogy abban az esetben sem lesz elkeseredve, ha netán elbukja a vb-küzdelmet, ugyanis semmi oka nincs, hogy szomorkodjon a 2010-es szezon miatt.

„Természetesen szomorú vagy, ha az utolsó pillanatban veszítesz, de az én esetemben azt gondolom, hogy nincs miért csalódottnak lennem a 2010-es szezon miatt” – magyarázta.

„Az elmúlt két évben azért harcoltam, hogy bejussak az időmérő edzések harmadik körébe, és voltak olyan időszakok is, mikor a Ferrarinak nem ment olyan jól 2009-ben.”

“Szóval első közös évünkben odatettük magunkat, és harcban voltunk a két Red Bullal, amely messze a leggyorsabb autóval rendelkezett az idei szezonban.”

„Szóval azt gondolom, hogy teljesen mindegy, mi történik vasárnap, szép emlékeim lesznek a 2010-es bajnokságról.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, megérdemelten lesz-e világbajnok, ha azzal a hét ponttal nyer, amit csapattársa, Felipe Massa ajándékozott neki az elengedéssel a Német Nagydíjon, Alonso így felelt:

„Úgy gondolom, hogy hét, vagy egy, vagy huszonöt ponttal nyerni a legkevésbé fontos dolog számomra jelen pillanatban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!