Az Alpine-főnök állítja, Piastri „mosolygott és hálálkodott”, amikor nekiadták a 2023-as ülést - F1VILÁG.HU

Az Alpine-főnök állítja, Piastri „mosolygott és hálálkodott”, amikor nekiadták a 2023-as ülést

HIRDETÉS
Az Alpine Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer szerint Oscar Piastri „mosolygott és hálálkodott”, amikor a Magyar Nagydíjat követő hétfőn közölte vele, 2023-ban bemutatkozhat náluk a száguldó cirkuszban – később aztán mégis kikosarazta a francia istállót.
Otmar Szafnauer (USA) Alpine F1 Team, Team Principal.  Formula One Testing, Thursday 10th March 2022. Sakhir, Bahrain.

Az Alpine a Magyar Nagydíj után került szorult helyzetbe, versenyzőjük, Fernando Alonso ugyanis nagy meglepetésre aláírt az Aston Martin csapatához – a spanyol döntéséről Szafnauer a brit istálló által kiadott sajtóközleményből értesült. Az Alpine ezt követően gyorsan lépett, másnap bejelentette, hogy Alonsót juniorversenyzőjük, Oscar Piastri váltja majd – az ausztrál tehetség azonban néhány órával korábban közösségi oldalán jelentette ki, nem fog a csapatnál versenyezni 2023-ban. Mint kiderült, azért, mert a fiatal pilóta aláírt a McLarenhez, ahol Daniel Ricciardo helyét venné át.

A Belga Nagydíj hétvégéjén Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke elárulta, ő személyesen ment oda Piastrihoz a hungaroringi futamot követő hétfőn, hogy közölje vele, lehetőséget biztosítanak neki – a fiatal pilóta pedig elmondása szerint látszólag örült is a lehetőségnek.

„Én a bejelentés előtt közöltem Oscarral a hírt. Úgy alakult, hogy épp a szimulátorban volt, szóval megkerestem őt, ő pedig mosolygott és hálálkodott. Nagyon gyorsan kiadtuk ezután a hírt” – mondta Belgiumban Szafnauer, majd hozzátette, azért úgy adták ki a sajtóközleményt, hogy abban nem szerepelt Piastri nyilatkozata, mert szerettek volna „gyorsan reagálni, és nem akarták az időt húzni a menedzsmentjével”.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudta meg, hogy Piastri nem fog az Alpine-nál vezetni jövőre, a csapatfőnök így felelt: „A közösségi médián keresztül tudtuk meg.”

Az F1 szerződésekkel foglalkozó bizottsága (CRB) várhatóan hétfőn hoz majd döntést Piastri ügyével kapcsolatban. Szafnauer azt mondja, bíznak abban, hogy érvényes megállapodásuk az ausztrállal, amit még tavaly novemberben írtak alá.

„2024-ig tart a szerződés érvényessége egy opcióval a ’23-as idény végén. Csupán ennyit mondok el, sokkal több minden van benne. Ahogy mondtam, nem szeretek a konkrétumokról beszélni.”

Szafnauer azt mondja, kiábrándító, hogy Piastri nem tartotta az „ígéretét”, hogy rajthoz áll a csapat színeiben, amennyiben arra lehetőséget kap, elmondása szerint viszont kapcsolatuk „nem ingott meg”. Az ausztrál egyébként nincs ott Belgiumban a csapattal, ahogy korábban tervezték, inkább a szimulátorban dolgozik az enstone-i központban. A CRB hétfői meghallgatása után az Alpine mérlegeli majd lehetőségeit, és eldönti, kit ültet autójába 2023-ban.

„A jó hír az, hogy most egyhuzamban három versenyünk van. Szerintem várnunk kell hétfőig vagy keddig, utána pedig már megfelelő információink lesznek a helyzettel kapcsolatban, hogy meghozzuk ezeket a döntéseket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!