Az Alpine rövidesen a Mercedesszel csatázna - F1VILÁG.HU

Az Alpine rövidesen a Mercedesszel csatázna

Intenzív fejlesztésekkel kerülne közel a Mercedeshez az Alpine F1-es csapata.

Az Alpine istállója 2022-ben a McLarent legyőzve a negyedik helyen zárta a világbajnokságot, az újabb előrelépéstől azonban egyelőre távol áll, hiszen az idei három versenyen a McLaren és az Aston Martin is megelőzte az alakulatot. A franciák ebből fakadóan jelenleg csak a hatodik helyen állnak, ennek ellenére Otmar Szafnauer csapatvezető abban bízik, hogy a soron következő futamokon már a harmadik helyen álló Mercedesszel is felvehetik a harcot.

„Hisszük, hogy képesek vagyunk felvenni velük a kesztyűt. Bakuban mi is pályára viszünk egy tisztességes méretű fejlesztési csomagot, aztán egy kisebbet Miamiban is bevetünk, szóval folyamatosan fejlesztünk. Tavaly nagyon jó ütemben fejlődtünk, és ha ezt fenn tudjuk tartani, akkor a szezon során közel kell kerülnünk hozzájuk. Mozgó célpontra lövünk. Azt tudom, hogy mi mivel készülünk, de azt nem, hogy ők mire készülnek.”

 

Az Alpine műszaki igazgatója, Pat Fry szerint az időmérős tempót tekintve jelenleg négy-öt tizedmásodpercet kellene találniuk a riválisok ellen. Az agresszív fejlesztési tempót figyelembe véve ezt reális célnak tartja.

„Bakuban jelentőset kellene előre lépnünk. A gyárban több olyan elem jól teljesít, amit Miamira szántunk, ezeket előrébb tudtuk hozni. Négy-öt tizedmásodpercre lenne szükségünk ahhoz, hogy a Red Bull kivételével a többieket elkapjuk, ami teljes mértékben elérhető. Egyszerűen jobban kell fejlesztenünk a többieknél.”

Az Alpine különösen azért bizakodó a következő két futammal kapcsolatban, mert a Mercedes csak a hatodik, imolai fordulóra készül el a továbbfejlesztett padlólemezével.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Alpine rövidesen a Mercedesszel csatázna
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!