Az Aston Martin nagy reményeket fűz a monacói győzelemhez - F1VILÁG.HU

Az Aston Martin nagy reményeket fűz a monacói győzelemhez

Óriási reményekkel érkezett meg a Forma-1-es Monacói Nagydíjra az Aston Martin csapata – az istállónál nagyon bíznak abban, hogy esélyük lesz a győzelemért harcolni a hercegség utcáin.

A silverstone-i istálló parádés formában indította a szezont, hiszen az évad első öt versenyén négy dobogós eredményt szerzett Fernando Alonso révén, autója pedig kétségkívül a második legerősebbnek bizonyult a mezőnyben. Az Aston Martinnak különösen feküdhet a monte-carlói utcai pálya, Mike Krack csapatfőnök pedig reméli, valóban lesz esélyük arra, hogy a győzelemért csatázzanak. A szakember ugyanakkor figyelmeztetett, nem bízhatják el magukat.

Arra a kérdésre, hogy az Aston Martin a győzelemért gurul-e pályára ezen a hétvégén, Krack így válaszolt: „Igen. Remek lenne azt mondani, hogy igen, és aztán meg is csinálni. Mindannyian óriási reményekkel érkeztünk Monacóba két versenyzőnkkel együtt, és nagyszerű autónk van. A szimulátorban mindketten nagyon izgatottak voltak.”

 

„De nem szabad megfeledkeznünk az ellenfelekről sem. Az igaz, hogy nincs olyan sok egyenes itt. És az is, hogy még nem láttuk a Red Bullt, a Ferrarit, vagy a Mercedest nagy leszorítóerős konfigurációval, mivel még nem jártunk ilyen jellegű pályán idén. Szóval könnyű lenne azt mondani, hogy ’ó, könnyedén az élen leszünk’. De kétlem, hogy olyan könnyű lesz. Azt gondolom, végig 100 százalékot kell nyújtanunk.”

„Sok minden van, ami félre csúszhat a mi oldalunkon, vagy bárki másnál. Szóval mindenekelőtt tiszteletben kell tartanunk azt, hogy mennyire erősek az ellenfelek az F1-ben. 12 hónapja még nem beszélhettünk monacói győzelemről. Szóval soha nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy honnan jöttünk, és leszegett fejjel, keményen kell dolgoznunk. Aztán majd meglátjuk, hol végzünk.”

„Jósolgatni könnyű, de gyorsan el lehet bukni. Azt gondolom, a csillagokat kell néznünk, viszont két lábbal a földön kell járnunk, és keményen kell dolgoznunk. És minimum 100 százalékot kell nyújtatnunk, hogy jó eredményeket érjünk el ezen a hétvégén. Ha az jobb lesz, mint az eddigi dobogók, akkor örömmel elfogadjuk, de nehéz lesz.”

Az Aston Martin főnöke beszélt arról is, néhány Imolára tervezett fejlesztést felkerül az autókra ezen a hétvégén.

„Azok, amiknek értelmük van, fent maradnak itt is. És van egy-két elem, amit Barcelonába viszünk, mert nem sok értelme van használni őket itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az Aston Martin nagy reményeket fűz a monacói győzelemhez
Perez megint hibázott, de a dobogót célozza meg
Rosberg: Hamilton kérjen elnézést a Mercedestől!
Verstappen sajnálja, hogy nem volt meg padlógázzal az utolsó kanyar
Sainz úgy érzi, nem tudja majd megtartani a 2. helyet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!