Friss hírek

Az Aston Martin reméli, Alonsóval újabb szintre léphet

Sokat köszönhet Sebastian Vettelnek az Aston Martin Forma-1-es csapata, Mike Krack csapatfőnök viszont azt mondja, Fernando Alonsóval, illetve azokkal a beruházásokkal, melyeket a siker érdekében tesznek, további előrelépéseket tehetnek meg az elkövetkezendő években.

Az Aston Martin tavaly a 7. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, célja pedig továbbra is az, hogy 2025-re már a világbajnoki címért szálljon harcba. A feladat nem kicsi, a mezőny legtapasztaltabb versenyzője, Fernando Alonso azonban a rendelkezésünkre áll: a spanyol a visszavonult Sebastian Vettel helyét vette át a silverstone-i istállónál, saját bevallása szerint pedig ki van éhezve a győzelemre. Mike Krack csapatfőnök nemrég az AS című spanyol sportlapnak adott interjút, ebben beszélt arról, nagyon bíznak abban, hogy idén képesek lesznek újra szintet lépni.

Arra a kérdésre, hogy miért gondolják azt, hogy Vettel távozása után Alonsóval meg fogják tudni tenni a következő lépést, a csapatfőnök így felelt: „Ez egy jó kérdés, mivel Seb egy négyszeres világbajnok. Viszont más karakter, és úgy döntött, befejezi, miközben Fernando azt a döntést hozta meg, hogy még tovább folytatja – ez pedig változtat a csapat motivációján.”

Hirdetés
 

„Van egyfaja dinamika a csapaton belül, mely eköré épül. Hálásak vagyunk Sebastiannak azért, amit értünk tett, mert eljuttatott minket egy magasabb szintre. De azok a beruházások, amiket teszünk, illetve Fernando éhsége további fejlődést tesz lehetővé számunkra.”

Krack elárulta azt is, tavaly nyáron álltak át szinte teljesen a 2023-as autó fejlesztésére, a hamarosan bemutatásra kerülő autó pedig szinte teljesen más lesz, mint elődje.

„Abszolút semmiben nem hasonlít rá. A nyári szünet előtt álltunk át rá teljesen. A munka persze már korábban elkezdődött, de a legfontosabb dolgok pár héttel a nyári szünet előtt kezdődtek.”

„Könnyű azt mondani, hogy így meg úgy fogunk szerepelni. De az F1-ben ez nem kiszámítható. Ez egy relatív játszma. Ha tudunk fejlődni, viszont minden istálló ugyanekkorát fejlődik, akkor maradunk ott, ahol voltunk. Jobbnak kell lennünk a többieknél. Tavaly nagyon mélyről kezdtünk, és nagyon nehéz volt a középmezőny elejére kerülnünk. 2023-ban jobb alapokkal szeretnénk indítani, a költségplafon ugyanis nem engedi meg, hogy rosszul kezdjünk. Minden egyes megtett lépés nagyon drága. 2021-ben hetedikek voltunk, akárcsak 2022-ben – és innen kell feljebb jutnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!