Az F1 egy „sztenderd” naptárat tervez 2021-re, de... - F1VILÁG.HU

Az F1 egy „sztenderd” naptárat tervez 2021-re, de…

HIRDETÉS
Dolgozik már a 2021-es versenynaptáron a Forma-1 vezetősége, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), Jean Todt viszont azt mondja, muszáj rugalmasnak lenniük, hiszen nem tudják, milyen hatással lesz a koronavírus-járvány a következő évi bajnokságra.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 31: Pierre Gasly of Scuderia AlphaTauri and France  during practice for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 31, 2020 in Northampton, England. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A járvány miatt természetesen a száguldó cirkusz idei programját is teljesen át kellett alakítani, a végleges programot pedig még nem is publikálták: eddig 13 verseny helyszíne és időpontja ismert, ebből már 4-et teljesített is a mezőny.

„Békeidőben” az év ezen szakaszára már formálódni szokott a következő évi program, a koronavírus azonban természetesen komoly kihívások elé állítja a száguldó cirkuszt.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke még a Brit Nagydíj helyszínén újságíróknak nyilatkozva azt mondta, már dolgoznak a 2021-es programon, egy „sztenderd” naptár összeállításán fáradoznak, ugyanakkor muszáj rugalmasnak lenniük.

„Komoly együttműködés van a Forma-1 és az FIA, a jogtulajdonos, illetve a szabályalkotók között. Már dolgoznak a naptáron a promóterek, amit aztán majd elküldenek az FIA-nak” – mondta Todt.

„Úgy fogalmaznék, a promóterek eddig egy „sztenderd” naptáron dolgoztak, ugyanakkor tudatában vagyunk annak, hogy fogalmunk sincs, működhet-e egy ilyen sztenderd naptár. Nagyban függ a tagállamok helyzetétől. Lehet, hogy bekerül egy esemény a naptárba, de aztán az ország dönt arról, hogy nem lehet sporteseményt tartani, vagy fontolóra veszi, hogy kötelező karantént léptet érvénybe, ha belépsz az országba, vagy visszajössz.”

„Meggyőződésem, hogy a 2021-es bajnokság a Forma-1-nél globálisabb szinten képes lesz kreatív és rugalmas lenni, mert sajnos én azt gondolom, még nem leszünk túl a járványon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!