Az F1-vezér úgy, ahogy van, eltörölné a szabadedzéseket - F1VILÁG.HU

Az F1-vezér úgy, ahogy van, eltörölné a szabadedzéseket

HIRDETÉS
A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali azt mondja, ő a maga részéről szívesen eltörölné a szabadedzéseket a Forma-1-ben – ennek azonban a száguldó cirkusz csapatai nem örülnének. Könnyen lehet viszont, hogy lesznek változások a versenyhétvégék formátumát illetően.
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 05: Stefano Domenicali, President and CEO of Formula 1 is interviewed at the start line during the Formula 1 Las Vegas Grand Prix 2023 launch party on November 05, 2022 on the Las Vegas Strip in Las Vegas, Nevada. (Photo by Greg Doherty - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

A Forma-1-ben jelenleg három, egyenként egyórás szabadedzést tartanak – ezek közül kettőt pénteken, egyet pedig szombaton. A csapatok természetesen arra használják fel ezeket, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a versenyhétvégék érdemi részére, az időmérőkre és a versenyekre.

A sprintfutamok 2021-es bevezetésével az F1-ben már módosítottak a Forma-1-es versenyhétvégék lebonyolításán – idén összesen hat helyszínen az új formátum szerint tartják meg a programot. És bár Domenicali a maga részéről szívesen eltörölni a szabadedzéseket, arra azért nem kell számítani, hogy ez megtörténik – további változások viszont lehetnek!

„Én támogatom a szabadedzések eltörlését, amik a mérnökök számára nagyon hasznosak, a közönség viszont nem szereti azokat” – mondta az F1 első embere a portguál SportTV-nek.

A RacingNews365.com című internetes lap úgy tudja, a színfalak mögött jelenleg is egyeztetéseket folytatnak arról, hogy miképp lehetne izgalmasabbá tenni a gyakorlásokat a rajongók számára. Úgy hírlik, még díjazás, vagy a pontosztás ötlete is felmerült.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!