Az F1-vezér úgy, ahogy van, eltörölné a szabadedzéseket - F1VILÁG.HU

Az F1-vezér úgy, ahogy van, eltörölné a szabadedzéseket

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali azt mondja, ő a maga részéről szívesen eltörölné a szabadedzéseket a Forma-1-ben – ennek azonban a száguldó cirkusz csapatai nem örülnének. Könnyen lehet viszont, hogy lesznek változások a versenyhétvégék formátumát illetően.

A Forma-1-ben jelenleg három, egyenként egyórás szabadedzést tartanak – ezek közül kettőt pénteken, egyet pedig szombaton. A csapatok természetesen arra használják fel ezeket, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a versenyhétvégék érdemi részére, az időmérőkre és a versenyekre.

A sprintfutamok 2021-es bevezetésével az F1-ben már módosítottak a Forma-1-es versenyhétvégék lebonyolításán – idén összesen hat helyszínen az új formátum szerint tartják meg a programot. És bár Domenicali a maga részéről szívesen eltörölni a szabadedzéseket, arra azért nem kell számítani, hogy ez megtörténik – további változások viszont lehetnek!

„Én támogatom a szabadedzések eltörlését, amik a mérnökök számára nagyon hasznosak, a közönség viszont nem szereti azokat” – mondta az F1 első embere a portguál SportTV-nek.

A RacingNews365.com című internetes lap úgy tudja, a színfalak mögött jelenleg is egyeztetéseket folytatnak arról, hogy miképp lehetne izgalmasabbá tenni a gyakorlásokat a rajongók számára. Úgy hírlik, még díjazás, vagy a pontosztás ötlete is felmerült.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az F1-vezér úgy, ahogy van, eltörölné a szabadedzéseket
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!