Friss hírek

Az F1 vezérigazgatójának nem tetszik az Andretti nagyhangú stílusa

Az Andretti Autosport minden követ megmozgat a Forma-1-es csatlakozása érdekében, ám Stefano Domenicali szerint a csapat egyes megnyilvánulásai a tiszteletlenség határát súrolják.

Hosszú hónapok óta beszédtéma a Forma-1 világában egy esetleges tizenegyedik csapat csatlakozása. A témát elsősorban az Andretti Autosport tartja melegen, amelynek vezetője, Michael Andretti régóta visszavágyik az F1-be. Egykor ő maga is versenyzett a sorozatban, most azonban arra készül, hogy egy „igazi” amerikai csapatot állítson rajthoz a Forma-1-ben. A mezőny azonban nem fogadta töretlen lelkesedéssel az Andretti terveit, hiszen egy új rivális érkezésével a csapatoknak osztozkodniuk kellene a pénzdíjon. Ez a McLarenen és az Alpine-on kívül egyik istállónak sincs ínyére.

A nem éppen szívélyes fogadtatásra reagálva Michael kapzsinak nevezte a szóban forgó csapatokat, amire reagálva Stefano Domenicali is megszólalt. Az F1 vezérigazgatója szerint az Andrettinek több tiszteletet kellene gyakorolnia a Forma-1 felé.

Hirdetés
 

„Először is mindenkit szívesen fogadunk, aki értéket teremt, de szerintem mindenki felé tisztelettel kellene fordulnunk. Mario és Michael Andretti gyakran hangoztatják az F1-gyel kapcsolatos szándékaikat, de véleményem szerint nem éppen okos dolog kapzsinak nevezni a csapatokat. Vannak más, csendesebb istállók is, amelyek szeretnének a Forma-1-hez csatlakozni. Az FIA-val közösen garantálni fogjuk az ehhez szükséges folyamat tiszteletben tartását” – nyilatkozott a Sky Sportsnak.

Az Andretti a nehéztüzérségét is csatába vitte annak érdekében, hogy az F1-hez való csatlakozását komolyan vegyék, múlt hónapban ugyanis bejelentette, hogy az Egyesült Államok egyik legnagyobb autógyártójával, a General Motorsszal közösen kíván csatlakozni a száguldó cirkuszhoz. Az F1 röviddel ezt követően leszögezte: más csapatok is szívesen beszállnának a Forma-1-be. A két fél ellentétét nem is lehetne titkolni.

„Ha minden a helyén van, akkor szívesen fogadjuk őket” – utalt Domenicali a tizenegyedik istálló érkezésére. „Számos szempontot figyelembe kell vennünk, és nem reagálhatjuk túl a helyzetet csak azért, mert valaki sürgetni akarja a folyamatot. Akkor is komolyan vesszük, ha valaki kiabál, és akkor is, ha nem” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Az F1 vezérigazgatójának nem tetszik az Andretti nagyhangú stílusa
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!