Az FIA jelezte, tanulni fognak az Abu Dhabiban történtekből - F1VILÁG.HU

Az FIA jelezte, tanulni fognak az Abu Dhabiban történtekből

Mindent megtesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azért, hogy tanuljanak a múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon történtekből. A Motorsport Világtanács (WMSC) szerdai ülésén részletesen átbeszélték a szezonzáró verseny eseményeit.

A múlt hétvégi futamon elképesztő izgalmak, drámai fordulatok és vitás döntések után dőlt el a világbajnoki cím sorsa: bár egészen a verseny hajrájáig Lewis Hamilton nyolcadik bajnoki címe tűnt valószínűnek, Max Verstappen végül az utolsó körben megelőzte a brit pilótát, és elhódította a trófeát.

Az Abu Dhabiban történtek azonban komoly indulatokat váltottak ki a rajongókból, a csapatokból és a versenyzőkből egyaránt – főleg a versenyirányítás vitatható döntései miatt.

A Motorsport Világtanács szerdai ülésén természetesen a vasárnapi események is vitatémát szolgáltattak, az FIA pedig nemrég közleményben tudatta, mindent megtesznek azért, hogy levonják a tanulságokat.

Az FIA elismeri, a vita „rontja a Forma-1 imázsát”, és egyúttal árnyékot vet Max Verstappen első világbajnoki címére, illetve a Mercedes sorozatban nyolcadszor megszerzett konstruktőri diadalára.

A szerdai ülésen a jelenlévők részletes jelentést hallhattak a verseny 53. körében történt eseményeiről, az FIA elnöke pedig jelezte, az ügyet az összes csapattal és versenyzővel megvitatják majd, hogy tanuljanak a történtekből, a szabályok pedig világosak legyenek a résztvevők, a média és a rajongók számára is. Az elnök javaslatát minden résztvevő támogatta, ezért javasolni fogják a Forma-1 Bizottságának, hogy adjon egyértelmű felhatalmazást tanulmány készítésére és javaslattételre a Sportügyi Tanácsadó Bizottságnak még a 2022-es idény kezdete előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!