Azonnali változásokat sürgetnek az Ocon-incidenst követően - F1VILÁG.HU

Azonnali változásokat sürgetnek az Ocon-incidenst követően

Meghallgatták az FIA képviselőit az Azeri Nagydíj utolsó körében történt eset kapcsán, amely során a bokszutcába behajtó Esteban Ocon váratlanul emberekkel és kordonokkal találta szemben magát.

Ijesztő esetnek lehettünk szemtanúi a Forma-1-es Azeri Nagydíj utolsó perceiben, amikor a bokszutca népe többnyire a versenyt követő interjúkra és pódiumceremóniára készült, egy pilótára azonban még bokszkiállás várt. Esteban Ocon a kemény keverékű abroncsokon egészen az utolsó köréig kivárt a kötelező kerékcseréjével, ám a bokszba hajtva hajmeresztő kép fogadta: tucatnyian álltak a bokszutca gyorssávjában, amelyen a dobogós autók fogadására kordont is felállítottak.

Az érkező Alpine útjából kevés híján, de mindenki el tudott menekülni, az eset azonban nem maradhatott szó nélkül. Az Azeri Nagydíj versenyfelügyelői az FIA képviselőt hívták be meghallgatásra, ennek végeztével pedig kiadtak egy közleményt.

 

Mint fogalmaztak, a meghallgatást követően megállapították, hogy az FIA felügyelői az utolsó körben, nyitott bokszutca mellett kezdték el a Parc Fermé területének elkerítését és a média képviselőinek megfelelő helyre való terelését, miközben Ocon még nem töltötte le a kötelező kerékcseréjét. Hozzátették, ez az eljárás nem szokatlan az FIA részéről, ebben az esetben viszont nagyon veszélyes helyzetet teremtettek, hiszen egy autónak még biztosan át kellett haladnia a bokszutcán.

A felügyelők az FIA embereivel közösen vették át az ide vonatkozó procedúrákat és protokollokat, zárásképp pedig arra kérték őket, hogy olyan módon változtassanak ezeken a folyamatokon, amely által minden veszélyes helyzet kialakulása elkerülhető. Az FIA képviselői sajnálatukat fejezték ki a helyzet kapcsán, és biztosították a felügyelőket arról, hogy a jövő heti Miami Nagydíjra így tesznek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Azonnali változásokat sürgetnek az Ocon-incidenst követően
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!