Friss hírek

Bejelentették: Frederic Vasseur a Ferrari új csapatfőnöke!

A Ferrari Forma-1-es csapata kedden hivatalos közleményben jelentette be, az Alfa Romeótól érkező Frederic Vasseur lesz a távozó Mattia Binotto utódja a csapatfőnöki pozícióban.

A maranellói istálló már két hete bejelentette, Binotto három idény után távozik a csapatfőnöki székből, ám azt mostanáig csak sejteni lehetett, hogy ki veszi át a svájci szakember helyét.

A bejelentések sorát kedden az Alfa Romeo kezdte meg, mely bejelentette, Frederic Vasseur hat szezon után elhagyja a svájci-olasz csapatot – nem sokkal később aztán a Ferrari is közleményt adott ki, ebben megerősítette, a francia szakember veszi át Mattia Binotto helyét.

Hirdetés
 

Vasseur több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik az autósportban, a GP2-es sorozatban Nico Rosberg (2005) és Lewis Hamilton (2006) révén is bajnoki címet ünnepelhetett, az elmúlt hat szezon során pedig a Sauber F1-es csapatát irányította, miután távozott a Renault csapatfőnöki posztjáról 2016-ban.

„Óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy a Ferrari csapatfőnöke lehetek” – nyilatkozta a szakember. „Számomra életen át tartó szenvedély a motorsport, a Ferrari pedig a versenyzés csúcsát jelentette számára mindig is. Várom már, hogy együtt dolgozzam ezzel a tehetséges és szenvedélyes csapattal Maranellóban, és tisztelegjek a Scuderia történelme és hagyománya előtt, és egyúttal jó teljesítményt nyújtsunk a rajongóknak szerte a világon.”

A Ferrari közleménye megerősítette azt is, Vasseur hivatalosan január 9-én kezdi majd meg a munkát az elmúlt idény során világbajnoki ezüstérmet szerző csapatnál. Binotto december 31-ig van szolgálatban a Ferrarinál, ő még most is a maranellói gyárban felügyeli a csapat 2023-as évre való felkészülését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!