Binotto: Évekbe telhet, mire a Ferrari visszatér a győztesek útjára - F1VILÁG.HU

Binotto: Évekbe telhet, mire a Ferrari visszatér a győztesek útjára

HIRDETÉS
A koronavírus-járvány miatti fejlesztési korlátozások közepette évekbe telhet a Ferrari Forma-1-es csapata számára, mire visszatér a győztesek útjára – ismerte el Mattia Binotto csapatfőnök, aki szerint nem neki kell eldöntenie azt, hogy ő-e a megfelelő ember az istálló vezetésére.
GP BELGIO F1/2020 -  SABATO 29/08/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A Scuderia kiábrándító formát nyújt 2020-ban, a múlt hétvégi Belga Nagydíjon pedig abszolút mélypontra került: Sebastian Vettel a 13., Charles Leclerc pedig a 14. helyen ért célba, így pont nélkül zárták a versenyt.

Binotto – aki tavaly januárban vette át az F1-es istálló irányítását – azt mondja, vállalja a felelősséget a csapat idei kudarcaiért.

„Hogy ki felelős? Az egész csapat felelős, elsődlegesen pedig én, mint csapatfőnök” – mondta a szakember. „Hogy én vagyok-e a megfelelő ember, vagy sem, azt nem nekem kell eldöntenem.”

A szakember szerint sokáig tarthat, mire a Ferrari összeszedi magát, és újra a győzelmekért harcolhat.

„Hogy meddig fog tartani? Azt gondolom, ha visszanézzük a győzelmi ciklusokat, azokat mindig évekbe telt felépíteni. Nincs varázspálca az F1-ben. Türelemre és stabilitásra van szükség.”

A koronavírus-járvány miatti intézkedések részeként a 2021-re tervezett új technikai szabályok bevezetését egy évvel elhalasztották, az idei évre pedig befagyasztották a motorfejlesztéseket, 2021-re pedig szinte alig lehet változtatni a versenyautókon. Ez pedig komoly akadályt gördít a Scuderia útjába.

„A motort befagyasztották az idei szezonra, szóval semmit sem tehetünk. Fejlesztjük a jövő évre. Jól halad ez a folyamat a próbapadon. És az autóra vonatkozóan is vannak bizonyos szigorítások. Hogy mi a terv? A legfőbb terv az, hogy a következő idényekre fókuszálunk. Először 2021-re, aztán persze 2022-re.”

„Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy jól szerepeljünk jövőre, meg kell értenünk az autónk mostani gyengeségeit, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megoldjuk őket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!