Binotto: Ha jobban sikerül a rajt, nyertünk volna Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Binotto: Ha jobban sikerül a rajt, nyertünk volna Szingapúrban

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto biztos benne, megnyerhették volna a múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíjat, ha a rajtnál Charles Leclerc nem veszíti el a vezetést a későbbi győztessel, Sergio Perezzel szemben.

Leclerc az élről várhatta a piros lámpák kialvását az éjszakai futamon, miután a szombati időmérő edzésen idei 9. pole-ját szerezte meg. A monacói ugyan jól reagált a startra, ám a vizes pályán túlságosan kipörögtek a kerekei, így Perez már az első kanyar előtt elé tudott kerülni. A győzelem szempontjából ez kulcsfontosságú momentum volt, Leclerc ugyanis eztán hiába támadta többször a mexikóit, végül be kellett érnie a 2. hellyel.

„A rajt nem volt valami fényes. Pozíciót veszítettünk a startnál, és ez hatással volt a verseny hátralévő részére. Ha jobban rajtoltunk volna, szerintem jobb eredményt értünk volna el” – ismerte el Mattia Binotto a Sky Sports F1 televíziónak. „Ami a rajtot illeti, szerintem Charles reakcióideje rendben volt. Szépen végigment a procedúrákon, de aztán valamivel később túlságosan kipörögtek a kerekei, mivel annyira alacsony volt a tapadás. De meg fogjuk vizsgálni, mivel hatással volt a verseny hátralévő részére.”

Leclerc csapattársa, Carlos Sainz a 3. helyen ért célba, így a Ferrari egy kettős dobogóval távozott Szingapúrtól. A csapatfőnök szerint ez jó eredménynek mondható, főleg amiatt, mert így 66 pontra tudták növelni előnyüket a konstruktőri versenyben a harmadik helyezett Mercedesszel szemben.

„Véleményem szerint a 2. és 3. hely összességében egy jó eredménynek mondható. Ha a konstruktőri bajnokságot nézzük, ez egy jó hétvége volt számunkra. Az autónk összességében jól működött esőben és szárazon is – az időmérőn és a versenyen is. Elégedettek lehetünk, ha ugyanis visszatekintünk Spára vagy Zandvoortra, ott sokkal nehezebben alakultak a dolgok, szóval szerintem sikerült megoldanunk néhány korábban felmerült problémát.”

„A végén gyorsak voltunk száraz pályán, amikor slickekre váltottunk. Bátrak voltunk, előbb váltottunk száraz pályás gumikra, mint Checo. Szerintem jól mentünk szárazon és esőben is, és úgy gondolom, ez a legfőbb pozitívuma a hétvégének.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!